Een artikel plaatsen en publiceren op internet

Man aan bureau achter een laptop die een artikel aan het plaatsen en publiceren is.

Wil je meer bezoekers naar je website trekken? Dan heb je goede content nodig. Een van de beste manieren om dat te doen is door een artikel te schrijven en te publiceren op je website of een ander platform. Maar hoe pak je dat aan? Hoe schrijf je een goed artikel en waar moet je op letten bij het plaatsen ervan? In dit artikel geven we je een eenvoudige handleiding in een notendop. Zo kun je vandaag nog beginnen met het creëren en delen van waardevolle content.

Een artikel schrijven

Hoe schrijf je een goed artikel dat je lezers boeit en je website meer bezoekers oplevert? Dat begint met het kiezen van een interessant onderwerp. Een onderwerp waar je veel over kunt vertellen, waar je lezers naar op zoek zijn en waar je jezelf mee kunt onderscheiden. Maar hoe vind je zo’n onderwerp? Een goede manier is om gebruik te maken van zoekwoorden-onderzoek. Zo kun je ontdekken waar mensen naar zoeken in Google en welke vragen ze hebben over jouw niche. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van gratis tools zoals Google Trends, Answer The Public of KWFinder (aff.) om inspiratie op te doen. Als je eenmaal een onderwerp hebt gekozen, is het tijd om te gaan schrijven.

Maar let op: schrijf niet zomaar wat op. Schrijf met je lezer in gedachten. Wat wil hij of zij weten? Wat is het doel van je artikel? Hoe kun je je lezer helpen of overtuigen? Zorg ervoor dat je tekst waardevol, duidelijk en aantrekkelijk is. Gebruik geen zinloze opvulling om je tekst langer te maken, maar geef concrete informatie, voorbeelden, feiten of cijfers die je tekst ondersteunen. Zo maak je je tekst niet alleen interessanter voor je lezer, maar ook voor Google. Want Google houdt van kwalitatieve content die antwoord geeft op de zoekvraag van de gebruiker. En dat kan zich vertalen in een hogere positie in de zoekresultaten en meer bezoekers naar je website.

Let op de SEO voor je artikel plaatsen

SEO is een essentieel onderdeel van het schrijven van een goed artikel. Je wilt immers dat je artikel gevonden wordt door je doelgroep in Google. Maar hoe zorg je ervoor dat je artikel hoog scoort in de zoekresultaten? Dat doe je door rekening te houden met een aantal factoren, zoals: – Zoekwoorden: dit zijn de woorden waar je lezers op zoeken in Google. Ook moet je weten welke zoekwoorden relevant zijn voor je onderwerp en hoe populair en competitief ze zijn.

En hiervoor kun je gebruik maken van zoekwoorden-onderzoek tools, zoals KWFinder (aff.), Ubersuggest of Google Keyword Planner. Je moet je zoekwoorden op een slimme manier verwerken in je tekst, zonder te overdrijven of te spammen. Denk aan je titel, je subkoppen, je introductie, je conclusie en je tussenliggende alinea’s. – Content: dit is de inhoud van je artikel. Ook moet je ervoor zorgen dat je content waardevol, informatief en uniek is. Je moet antwoord geven op de vraag of het probleem van je lezer en hem of haar iets leren of helpen. Je moet ook zorgen voor een goede lengte, structuur en opmaak van je tekst.

Gebruik bijvoorbeeld tussenkoppen, opsommingen, afbeeldingen en witruimte om je tekst overzichtelijk en leesbaar te maken. – Autoriteit: dit is de mate waarin je artikel betrouwbaar en geloofwaardig is. Je moet ervoor zorgen dat je artikel gebaseerd is op feiten, bronnen en onderzoek. Ook moet je zorgen voor een goede reputatie en naamsbekendheid van je website en jezelf als auteur. Je kunt dit doen door links te plaatsen naar andere betrouwbare websites die je artikel ondersteunen of aanvullen. Je kunt ook proberen om links te krijgen van andere websites naar jouw artikel, bijvoorbeeld door gastbloggen, netwerken of social media.

Tussenkopjes en niet te lange zinnen

Tussenkopjes en zinslengte zijn twee belangrijke elementen voor het schrijven van een goed artikel. Ze hebben niet alleen invloed op je SEO, maar ook op je lezers. Tussenkopjes zijn als wegwijzers die je lezers door je tekst leiden. Ze geven aan waar je tekst over gaat en wat je lezers kunnen verwachten. Ze maken je tekst overzichtelijk en scanbaar. Je moet ervoor zorgen dat je tussenkopjes duidelijk, relevant en aantrekkelijk zijn. Gebruik bijvoorbeeld een vraag, een belofte of een triggerwoord om de aandacht van je lezers te trekken.

Zinslengte is ook belangrijk voor de leesbaarheid en de variatie van je tekst. Te lange zinnen kunnen je lezers vermoeien of in de war brengen. Te korte zinnen kunnen je tekst saai of kinderachtig maken. Je moet daarom zorgen voor een goede balans tussen lange en korte zinnen. Wissel af tussen hoofd- en bijzinnen, gebruik komma’s en punten om je zinnen op te delen en gebruik opsommingen of bulletpoints om je tekst te verduidelijken.

Gebruik “Yoast SEO” voor controle

Ben je klaar met een artikel schrijven en wil je het artikel plaatsen? Let dan even op de SEO-tool van Yoast.

Een artikel schrijven is één ding, maar een artikel plaatsen dat goed scoort in Google is een ander verhaal. Gelukkig kun je gebruik maken van een handige tool die je helpt om je artikel te optimaliseren voor SEO: Yoast SEO. Dit is een gratis plugin voor WordPress die je allerlei tips en suggesties geeft om je artikel beter vindbaar te maken.

Yoast SEO analyseert je tekst op verschillende aspecten, zoals: – Leesbaarheid: dit gaat over hoe makkelijk je tekst te lezen en te begrijpen is voor je lezers. Yoast SEO kijkt onder andere naar je zinslengte, alinealengte, overgangswoorden, passieve zinnen en koppen. – Focus keyphrase: dit is het belangrijkste zoekwoord waar je op wilt scoren in Google.

Het kijkt of je dit zoekwoord op de juiste plekken hebt gebruikt. Zoals je titel, je introductie, je subkoppen en je conclusie. De SEO-titel: dit is de titel die in de zoekresultaten wordt getoond. Deze SEO tool helpt je om een aantrekkelijke en relevante titel te schrijven die je zoekwoord bevat. En natuurlijk de aandacht van je potentiële lezers trekt. Meta-omschrijving: dit is de korte samenvatting die onder je titel in de zoekresultaten wordt getoond.

De SEO Tool voor het schrijven

Het helpt je ook om een pakkende en informatieve omschrijving te schrijven die je zoekwoord bevat en je lezers aanspoort om door te klikken naar je artikel. Afbeeldingen: dit zijn de plaatjes die je gebruikt om je tekst te verduidelijken of te verfraaien. Yoast SEO helpt je om je afbeeldingen te optimaliseren voor SEO door ze een alt-tekst te geven die je zoekwoord bevat en beschrijft wat er op de afbeelding te zien is.

Deze tool geeft je een groen, oranje of rood bolletje voor elk aspect dat het analyseert. Een groen bolletje betekent dat het goed is, een oranje bolletje betekent dat het beter kan en een rood bolletje betekent dat het slecht is. Nu kun je dus in één oogopslag zien wat je nog moet verbeteren aan je artikel voordat je het plaatst.

Je artikel plaatsen

Je hebt een geweldig artikel geschreven dat goed scoort in Yoast SEO en geen spelfouten bevat. Gefeliciteerd! Nu is het tijd om je artikel te plaatsen en te delen met de wereld. Maar je bent nog niet klaar. Je moet je artikel ook regelmatig bijhouden en updaten om het relevant en actueel te houden. Dit is niet alleen goed voor je SEO, maar ook voor je lezers. Hoe doe je dat? Dat hangt af van het soort artikel dat je hebt geschreven. Als je een tijdloos artikel hebt geschreven, bijvoorbeeld over hoe je een goede sollicitatiebrief schrijft of hoe je een taart bakt, dan hoef je niet zo vaak iets te veranderen.

Maar het kan geen kwaad om af en toe je artikel te controleren op verouderde informatie, links of afbeeldingen. Je kunt ook nieuwe informatie, tips of voorbeelden toevoegen om je artikel te verbeteren. Als je een actueel artikel hebt geschreven, bijvoorbeeld over de laatste trends in mode of technologie, dan moet je vaker je artikel updaten. Het laatste wat je wilt is dat je lezers achterhaalde of onjuiste informatie krijgen. Je moet dus op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in je niche en je artikel aanpassen als er iets verandert. Je kunt ook nieuwe inzichten, meningen of bronnen toevoegen om je artikel te verrijken.

Samenvatting en advies: hoe je meer bezoekers kunt trekken met goede content

BesteInformatie.nl is een website waar je gratis artikelen en persberichten kunt plaatsen en lezen. Je kunt hier meer bezoekers naar je website trekken door goede content te schrijven en te delen. Je moet wel rekening houden met SEO, oftewel zoekmachine-optimalisatie. Dat betekent dat je tekst waardevol, duidelijk en uniek moet zijn. Je moet ook gebruik maken van zoekwoorden die relevant zijn voor je onderwerp en je lezer. Zo kun je hoger scoren in Google en meer mensen bereiken.

Het plaatsen van een artikel of persbericht op BesteInformatie.nl is heel eenvoudig. Je moet je eerst registreren en een account aanmaken. Daarna kun je je tekst toevoegen en een link naar je website opnemen. Zo heb je er direct een linkpartner bij. Dit kan je vindbaarheid verbeteren en je omzet verhogen. BesteInformatie.nl is dus een handige website voor iedereen die meer bezoekers wil trekken naar zijn of haar website. Je kunt hier gratis gebruik maken van de voordelen van online marketing. Begin dus vandaag nog met het plaatsen van je artikelen en persberichten.