Wat is outplacement?

Outplacement
Ben jij al bekend met outplacement? Outplacement kan gezien worden als begeleiding bij ontslag. Hierbij worden activiteiten ondernomen die erop gericht zijn om werk te vinden voor een werknemer buiten de organisatie. Een situatie waarin outplacement veel wordt toegepast is bij een reorganisatie. Vroeger was deze begeleiding op kosten van de werkgever, maar sinds het eenheidsstatuut financiert de werknemer soms zelf zijn outplacement.

Sollicitatietechnieken en outplacement

Een outplacementprogramma bestaat vaak uit een aantal vaste onderwerpen. Eén van die onderwerpen is leren hoe je moet solliciteren. Hierbij leer je een aantal technieken die je kunt toepassen bij een sollicitatie. Heb je een nieuwe werkgever gevonden die wel met jou in zee wilt gaan? Een outplacement bureau geeft je ook advies bij het onderhandelen van een nieuw contract.

Zoektocht naar een nieuwe baan

Dit is nog niet alles, want een outplacementbureau kan nog veel meer voor jou betekenen. Je doet er goed aan om een outplacementbureau in te schakelen als je het gevoel hebt dat je binnenkort ontslagen wordt of als je hulp nodig hebt om een nieuwe baan te vinden in verband met een reorganisaties. Door gebruik te maken van deze dienst kun je ervoor zorgen dat je weer snel aan de slag kunt als werknemer. Hoe vervelend zal het zijn als je jarenlang hebt gewerkt in een bedrijf en wegens een reorganisatie helemaal geen baan meer kunt vinden? Laat je bij dit traject helpen door professionals!

Loopbaanbegeleiding

Outplacement kan ook wel gezien worden als een vorm van loopbaanbegeleiding. Een outplacementbureau begeleidt jou om een nieuwe baan te vinden. Een baan die ook echt bij je past. Zelfstandig aan de slag gaan, maar geen idee hoe? Wil je een hele andere weg inslaan? Ook dan komt een outplacementbureau goed van pas! Op zoek naar een partner voor outplacement? Neem dan contact op met Van Ede & Partner. Hier kun je onder andere terecht voor loopbaanbegeleiding Zwolle.