Waarom relatiegeschenken?

Relatiegeschenken worden steeds meer gebruikt als marketingstrategie en dit gaat erg goed. Het is natuurlijk leuk om zo’n geschenk weg te geven om ze te laten zien dat u uw klanten waardeert, dit wordt vooral gedaan tijdens feestdagen zoals kerst, maar ook om mensen te bedanken voor de samenwerking. Dit is niet het enige waarom relatiegeschenken worden gebruikt, voor de marketing van het bedrijf werken relatiegeschenken ook erg goed. Voor deze gelegenheid worden vaak wat minder dure producten gebruikt, omdat er hier meer voor nodig zijn. Het verschilt erg per bedrijf welke relatiegeschenken er worden gebruikt om zo de naam van het bedrijf bekender te maken. U kunt bijvoorbeeld denken aan pennen, glazen, mobielhoesjes, sleutelhangers, mokken en bekers en ga zo maar door. Bij een relatiegeschenk gaat het vooral om de boodschap die je over wilt brengen, zo denk je aan je klanten.

Een groot voordeel van relatiegeschenken(meer info) is dat het erg effectief is en qua kosten een stuk goedkoper dan advertenties of andere media campagnes. Bij veel bedrijven is het bekend dat het een goede marketingstrategie is om bestaande klanten te behouden en ook nieuwe klanten te krijgen door middel van de geschenken. Het voordeel wat relatiegeschenken heeft in de laatste jaren is dat er steeds meer mogelijkheden zijn, u kunt tegenwoordig kiezen uit duizenden verschillende promotie materialen.

De trends voor relatiegeschenken in 2016

Relatiegeschenken worden al erg lang gebruikt als een marketingstrategie door verschillende bedrijven. Het gebruik van relatiegeschenken is in de laatste jaren wel veranderd, hieronder vallen ook de soorten relatiegeschenken die worden weggeven aan klanten. De verandering van relatiegeschenken komt door verschillende ontwikkelingen in de samenleving. Het is tegenwoordig helemaal hot om een gezonde levensstijl te hebben, hier hebben ze slim op in gespeeld door relatiegeschenken te maken die hierbij passen. U kunt bijvoorbeeld denken aan een waterfles met infuser, dit is een waterfles waarbij er een apart deel is voor stukjes fruit, groente of kruiden. Deze waterflessen worden dan natuurlijk bedrukt met het logo van het bedrijf waar de relatiegeschenken vandaan komen.

Doordat het gebruik van de smartphone de laatste jaren erg is gegroeid zijn de gadgets hiervoor ook erg populair als relatiegeschenk. Zo zijn in 2016 oordopjes, mobielhoesjes en powerbanks grote trends voor relatiegeschenken. De powerbank is hier het meest gebruikte relatiegeschenk van, deze is makkelijk te gebruiken en het is erg handig om er een te hebben, hiermee kan je overal je smartphone opladen. Er zijn verschillende powerbanks die kunnen worden gebruik als een relatiegeschenk, er zijn goedkopere versies maar ook duurdere, deze gaan vaak ook wat langer mee.

Niet alleen gadgets zijn populair als relatiegeschenk in 2016, de papieren notitieboekjes hebben ook weer een comeback gemaakt dit jaar. We zijn gewend om al onze notulen digitaal op te slaan, op onze smartphone of laptop. Het digitaal notuleren is zo goed als verleden tijd en de oud vertrouwde notitieboekjes worden weer volop gebruikt. Tegenwoordig worden notitieboekjes niet alleen in de traditionele vorm gemaakt, ze zijn nu ook te verkrijgen in moderne ontwerpen. Zo zijn er notitieboekjes die een ingebouwde USB-stick hebben of een speciaal vakje waar uw smartphone in kan of visitekaartjes, erg handig dus.