Waarom is het zo belangrijk om bedrijfsuitjes te organiseren?

Samenwerking, loyaliteit en betrokkenheid. Kernwaarden die belangrijk zijn voor werknemers. Als werkgever wil je het beste personeel in dienst hebben. Je hebt natuurlijk oog voor het talent van je werknemers. Maar als werkgever kan je je werknemers ook nog succesvoller en meer betrokken maken. Hoe? Door bedrijfsuitje te organiseren. Lees snel verder en ontdek waarom je als werkgever echt een keer een bedrijfsuitje nabij Almere moet organiseren.

1. Teambuilding

Bedrijfsuitjes kosten geld, maar het levert ook zeker iets op! Een bedrijfsuitje is natuurlijk geen training, maar het kan wel dezelfde voordelen opleveren en het zorgt in ieder geval voor teambuilding. Tijdens een groepsactiviteit moeten verschillende collega’s met elkaar samenwerken. Dit zorgt voor een betere samenwerking. En een betere samenwerking verhoogt de omzet. Het team probeert gezamenlijk een doel te bereiken. 

2. Kostenplaatje

Bedrijfsuitjes zijn vaak goedkoper dan verschillende dure trainingen. Terwijl je met een bedrijfsuitje soms hetzelfde doel kan bereiken als met een training. Daarnaast zijn bedrijfsuitjes ook fiscaal aftrekbaar. Om de kosten hoef je je dus niet hele grote zorgen te maken. Voor een training wordt vaak een heel traject uitgezet, terwijl een bedrijfsuitje ongeveer jaarlijks terugkeert. In vergelijking met een dure training is een bedrijfsuitje dus helemaal niet duur. Daarbij komt kijken dat je het zo duur of goedkoop kan maken als je zelf wil.

3. Betrokkenheid

Tijdens een bedrijfsuitje is het hele team vaak wat relaxter. Er is geen sprake van werkdruk en er is tijd voor ontspanning. Iets wat goed is om ook samen met je team te beleven. Het team zal het erg waarderen als je een teamuitje georganiseerd. Daarnaast leer je je collega’s ook privé kennen. Dit schept een band en zal ook te merken zijn tijdens de werktijden. Tijdens een bedrijfsuitje is de afstand tussen het management en het team soms ook iets minder groot. Dit zorgt ervoor dat de omgang tussen het management en het team versoepelt.

4. Vermaak

Bedrijfsuitjes zijn natuurlijk ook erg leuk. Het team zal blij zijn dat ze bij het bedrijf werkzaam zijn. Een sportieve activiteit zal bestaan uit competitie en spanning. Iedereen wil zo goed mogelijk presteren. Ook is er ruimte voor humor, ontspanning en plezier maken. Het team leert elkaar nog beter of anders kennen. Gelijkwaardigheid speelt bij bedrijfsuitjes ook een belangrijke rol. Het management dat meedoet heeft dezelfde status als ieder ander lid van de organisatie.