Verticale sectionaaldeur voor je garage

Verticale sectionaaldeur
Innovatief en speciaal! Bent u op zoek naar een bijzondere en praktische elektrische garagedeur? Dan is de verticale sectionaaldeur absoluut iets voor u. Maatwerk specialist Different Doors maakte iets dat tot voor kort onmogelijk leek. Ze ontwikkelde een elektrische sectionaal garagedeur met een verticale profilering.

Wat is een sectionaaldeur?

Een sectionaaldeur is een garagedeur die bestaat uit scharnierende panelen die naar boven toe wegdraaien. Een sectionaaldeur neemt weinig ruimte in en is geschikt voor bijna iedere inbouwsituatie. Dit type garagedeur wordt voorzien van een elektrische motor die ook op afstand kan worden bediend. Daardoor hoeft u uw auto niet uit bij het in- en uitrijden van uw garage. Het openen gaat soepel en vlot.

Hoe werkt de verticale sectionaaldeur?

Een verticale sectionaaldeur opent nog steeds van onder naar boven. De horizontale scharnierende panelen zijn nog steeds aanwezig, maar sluiten naadloos op elkaar aan. Daardoor zijn ze nagenoeg onzichtbaar. De panelen zijn voorzien van een verticaal profiel. Die bovendien méér in het oog springt dan de horizontale lijnen tussen de panelen. De deur opent nog steeds naar boven, en alleen de erg oplettende kijker zal het opvallen dat het hier een sectionaaldeur betreft.

Waarom kiezen voor een verticale profilering?

Er zijn diverse mogelijkheden in profilering van uw garagedeur. Elke profilering heeft zijn eigen voor- en nadelen en natuurlijk een unieke, eigen uitstraling. De keuze voor een verticale sectionaaldeur is er vaak een op basis van smaak. Maar het verticale profiel heeft ook een praktisch voordeel: vuil spoelt gemakkelijk weg. Daardoor blijft de deur mooi schoon en heeft deze maar weinig onderhoud nodig.

Een verticaal geprofileerde sectionaaldeur bekijken

Bent u benieuwd hoe een verticale sectionaaldeur eruit ziet of wilt u liever eens bekijken hoe een openslaande garagedeur werkt? Op hun website heeft Different Doors een aantal voorbeelden geselecteerd. U kunt de verticale sectionaaldeur ook in het echt komen bekijken in de showroom in Budel (Noord-Brabant).