Tips voor ondernemers

Tips voor ondernemers
Ben je eigen ondernemer en kan je wel wat tips voor ondernemers gebruiken? Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet.

Waarom

Vertel niet meteen aan je klant wat je doet, maar begin met waarom je iets doet als onderneming. Wat wil je bereiken? Wat is je doel? Waar geloof je in? Mensen kopen namelijk niet wat je doet, maar waarom je het doet.

Vertel je verhaal

Vooral in deze tijd, met alle keus die we als klanten tegenwoordig hebben in diensten/producten, is het belangrijk om als ondernemer transparant te zijn. Vertel je verhaal. Het merk Tony Chocolonely is hier een mooi voorbeeld van; een chocoladereep met een verhaal. Een merk dat transparant is over haar weg naar 100% slaafvrije chocolade.

Fouten maken

Fouten maken mag, het moet zelfs als ondernemer. Door het maken van fouten leer je.  Het nemen van risico’s gaat hiermee gepaard.

Doelen stellen als ondernemer

Doelen stellen is een must voor elke onderneming. Door het blijven stellen van doelen worden ideeën concreet gemaakt en wordt de ontwikkeling van het bedrijf gestimuleerd. Je onderneming zal blijven groeien op deze manier. Zorg ervoor dat je doelen specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdsgebonden zijn, de zogeheten SMART doelen.

Duurzaam

Tegenwoordig is het belangrijk om te denken aan duurzaamheid, klanten letten hier namelijk steeds meer op. Stel jezelf eens de vraag wat je als ondernemer bijdraagt aan het milieu en hoe je dit uitdraagt naar je klanten toe.

Online zichtbaarheid

Overal blijf je het lezen, een onderwerp waar je als onderneming vaak niet onderuit komt. Een mooie manier om als bedrijf zichtbaar te zijn, aangezien er veel online wordt gedaan tegenwoordig. Bouw een website voor je onderneming of denk bijvoorbeeld eens na over een Facebookstrategie.

Tips en kennis delen met andere ondernemers? Dit doe je gemakkelijk via het platform voor ondernemers.