Technische vacatures blijven toenemen

Technische vacatures
De arbeidsmarkt trekt al een tijdje weer en al helemaal als het gaat om technische funties. En voorlopig lijkt hier nog geen einde aan te komen want het aantal technische vacatures blijft maar toenemen. Vooral in vakgebieden als elektrotechniek, werktuigbouwkunde en installatietechniek zijn veel vacatures beschikbaar.

Welke beroepen zijn dan zoal in trek?

In de genoemde technische vacatures zijn er weer een aantal beroepen waar afstudeerders eigenlijk direct na hun opleiding al aan de bak kunnen. Sterker nog, vaak hebben deze kandidaten meerdere mogelijkheden. Je moet hierbij denken aan vacatures project engineer, bouwkundig tekenaar, werkvoorbereider en calculator. Heb je dus een opleiding die aansluit bij een soortgelijke vacature? Dan is de kans groot dat je heel snel een baan hebt. Of je nu net bent afgestudeerd bent of tussen twee banen in zit.

Wat als je geen technische achtergrond hebt?

Dergelijk technische vacatures vereisen wel een bepaald niveau van technische kennis. Zonder een achtergrond in de techniek, op wat voor manier dan ook, is dan ook niet aan te raden. Natuurlijk is een technische opleiding niet altijd vereist. Ook als je in het werkveld te maken hebt gehad met een bepaald technisch vakgebied. Dan kan je solliciteren op een technische vacature. Kies dan wel voor een leidinggevende functie. Zoals project engineer of projectleider bouw in plaats van een uitvoerende functie in de techniek. Leidinggevende skills komen dan natuurlijk wel goed van pas!

Begin met solliciteren op technische vacatures

Dus heb jij een technische achtergrond en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Begin dan vandaag nog met solliciteren want de technische banen liggen bijna letterlijk voor het oprapen! Je kunt je zoektocht beginnen bij een van de grote vacaturebanken of je kunt hulp zoeken bij een technische detacheerder zoals Moteq. Dit soort bedrijven zijn gespecialiseerd in het zoeken naar de voor jou geschikte functie. Doe daar dus je voordeel mee!