Subsidie aanvragen gaat niet vanzelf

Subsidie aanvragen
Het kan zomaar zijn dat je een geweldig idee hebt voor je bedrijf, maar helaas is de bedrijfskas niet vol genoeg om dit geweldige idee te kunnen realiseren. Daarnaast zijn er helaas ook geen investeerders die brood zien in je idee. Dan is er wellicht toch nog een oplossing; subsidie aanvragen.

Op het nieuws gaat het vaak over subsidies. Vaak in een negatief daglicht, bijvoorbeeld dat er weer ingekort wordt op de school subsidies. Hierdoor krijgt men ook vaak het idee dat subsidies voornamelijk ingezet worden voor bedrijven of mensen welke zelf geen of te weinig geld verdienen, waardoor ze door de overheid gesponsord moeten worden. Dit is echter niet het geval, ook voor de wat normale bedrijven is het vaak mogelijk om subsidie aan te vragen. Wanneer je hier niet van op de hoogte bent kan het zijn dat deze subsidies links blijven liggen.

Laat de subsidies niet liggen

Lang niet iedereen is ervan op de hoogte, maar subsidies zijn er namelijk niet enkel voor mensen of bedrijven die zelf geen (of niet genoeg) geld kunnen verdienen om te kunnen blijven bestaan. Je kunt echter ook een subsidie verdienen voor bijvoorbeeld een startend bedrijf, of om een duurzaam project te kunnen financieren. Zo zijn er behoorlijk wat fondsen en subsidies die lang niet bij iedereen bekend zijn, maar waar je wellicht wel voor in aanraking komt. Wie dit wel allemaal weten en het je uitgebreid kunnen uitleggen? Subsidieadviseurs.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf te onderzoeken of je in aanmerking komt voor een of meerdere subsidies. Bijvoorbeeld aan de hand van een subsidiechecklist. Risico is echter dat je snel de kans loopt op veroudering en incompleetheid door voortdurende ontwikkelingen. De subsidie-indicatoren geven helaas geen volledig overzicht.

Vraag hulp

Bovendien veranderen deze kansen volop. Wil je echt niet het risico lopen dat je een subsidie aanvraag links laat liggen? Dan kun je een subsidieadviseur inschakelen voor een vrijblijvende subsidiescan. Deze bekijkt dan in hoeverre jouw idee, organisatie of activiteiten in aanmerking kunnen komen voor subsidie aanvragen.

Een subsidieadviseur biedt hulp

Deze adviseurs weten alles wat er te weten valt over subsidies en kunnen met hun kennis jouw bedrijf de financiële steun geven waar je recht op hebt. Zelf op zoek gaan wordt niet aangeraden, er gaat namelijk ontzettend veel tijd in zitten omdat er heel goed op de details gelet dient te worden. Een subsidieadviseur heeft hierin veel ervaring en weet het perfect te onderzoeken voor welke subsidies jouw bedrijf in aanmerking kan komen.

Het maken van een aanvraag

De aanvraag zelf is ook niet simpel, in tegenstelling; deze is zeer uitgebreid. Er staat van alles in over je bedrijf, wie er werken, de visie, missie en toekomst. Natuurlijk moet ook uitgebreid beschreven worden waar de subsidie uiteindelijk voor gebruikt gaat worden en waarom je deze zou verdienen. Er moet een heel plan van aanpak in verwerkt worden. Een subsidieadviesbureau weet hier perfect advies in te geven en helpt je om deze aanvraag compleet in te vullen. Ook voor de adviseur is het veel werk, en deze werkt natuurlijk niet gratis. Maar wanneer het uiteindelijk een of meerdere subsidies oplevert is het de investering meer dan waard!