Project planning software voor project georiënteerde organisaties

Bent u een project georiënteerde organisatie en wilt u gaan werken met project planning software? Dan raden wij u aan niet te kiezen voor een standaard ERP oplossing! In de voorbije jaren zijn veel project georiënteerde bedrijven gaan werken met een standaard ERP systeem, helaas zonder succes. Uit de ervaringen van deze bedrijven bleek dat deze standaard oplossingen niet aansloten bij de dynamische wereld van projecten. We bespreken in dit artikel waarom deze bedrijven niet uit de voeten konden met standaard ERP software en waarom u, als project georiënteerd bedrijf, dus moet kiezen voor een passende oplossing.

Een kink in de kabel

Een project wordt doorgaans opgedeeld in verschillende sub-projecten. Het ene sub-project is vaak afhankelijk van het andere. Voorafgaand aan het project wordt er een planning gemaakt. Wanneer er gaandeweg niets mis gaat, alles op tijd geleverd wordt, er geen medewerkers ziek worden en er geen fouten worden gemaakt, is er niets aan de hand. U zou dan prima kunnen werken met een standaard ERP oplossing. De ervaring met projecten is echter dat er altijd onvoorziene zaken zijn die tijdens het project naar voren komen. Ieder project is namelijk anders en bij het maken van de planning kan nooit helemaal worden ingeschat waar men allemaal tegen aan gaat lopen. Werkt u met een standaard ERP systeem, dan zult u vaak stad en land moeten verzetten om het project weer in goede banen te leiden. Werkt u met project planning software die specifiek ontwikkeld is voor project georiënteerde bedrijven? Dan wordt de planning simpelweg opnieuw berekend.

Project planning software aanschaffen

bij het aanschaffen van de software, moet u erop letten dat u niet in de knoop komt met uw systeem wanneer de planning wordt aangepast. Uw systeem moet u juist helpen te functioneren in de dynamische wereld van projecten, niet andersom. Let er dus op dat projecten flexibel gepland kunnen worden en dat de planning automatisch kan worden aangepast als er ergens iets wijzigt. Bent u op zoek naar software om uw projecten te gaan plannen? Neemt u dan is een kijkje bij deze aanbieder van project planning software. Een zeer interessant software pakket met vele mogelijkheden voor het managen van projecten.