Service merchandising nieuw in de retail industrie

Steeds meer bedrijven bieden de dienst service merchandising aan. Het woord merchandising kunnen we interpreteren als “het commercieel exploiteren van de populariteit van een merk of product”. In combinatie met het woord service betekent dit het verzorgen van deze commerciële exploitatie. Deze dienst wordt steeds vaker afgenomen door de grote en middelgrote retailers in ons land. Met deze service kan de omzet namelijk een enorme vlucht nemen.

Aantrekkelijke, aankoop stimulerende winkelinrichtingen

Een groot gedeelte van de aankoopbeslissingen wordt genomen op de winkelvloer (bron). Een goede winkelinrichting is voor uw verkoopcijfers van groot belang. Bij veel grote en middelgrote retailers wordt er veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van aantrekkelijke, aankoop stimulerende winkelinrichtingen. Deze moeten dan wel nauwkeurig worden doorgevoerd. En dat is nog niet zo gemakkelijk als dat het lijkt.

Winkelpersoneel geeft eigen draai aan schappenplan

Uit de praktijk blijkt dat het vaak erg lastig is om een schappenplan exact door te voeren. Vaak gaat dit simpelweg niet. Het gevolg hiervan is dat uw winkelpersoneel zijn of haar eigen draai geeft aan uw zorgvuldig ontwikkelde schappenplan en dat kan ten kosten gaan van de omzet. Met de dienst service merchandising huurt u professionals in om plannen zoveel mogelijk één op één te vertalen. Op deze manier kunt u veel meer in eigen hand houden en is de kans dat uw omzet verhoogd wordt vele malen groter.

Bijkomende voordelen van service merchandising

Hierboven wordt de voornaamste reden genoemd om te kiezen voor een externe partij die uw winkelinrichting verzorgt. Er zijn echter nog een aantal andere bijkomende voordelen. Schakelt u een externe partij in om uw winkelinrichting goed te verzorgen? Dan zijn zij uw ogen op de winkelvloer. Fouten in uw winkel worden direct aangepast en genoteerd. U ontvangt periodieke rapportages over hoe uw winkel erbij ligt. Is uw winkel vies, zijn zaken zoals prijsaanpassingen niet op tijd doorgevoerd of zijn er andere zaken die niet op orde zijn? Dan wordt u hiervan op de hoogte gesteld.