Robotlassen informatie voor de beste prestatie

Robotlassen, een woord dat niet voor iedereen bekend is en zeker niet iedereen helder in de oren klinkt. Dus allereerst, wat is nou robotlassen precies? Lassen is vaak wel een bekende term, lassen zorgt ervoor dat er meerdere onderdelen van bijvoorbeeld een bepaald materiaal aan elkaar vast komen te zitten. Anders dan wanneer je bijvoorbeeld materiaal aan elkaar soldeert, wordt er met lassen ook het materiaal van de onderdelen gesmolten om aan elkaar te verbinden. Bij solderen smelt je een bepaalde substantie en zorgt er zo voor dat er 2 dingen aan elkaar komen te zitten. Met lassen smelt je het verbindingsmateriaal en ook de 2 onderdelen die je aan elkaar wilt maken.
Naast de mogelijkheid voor lassen door middel van een persoon, is het ook mogelijk te lassen via een robot.

Hoe werkt robotlassen precies

Robotlassen werkt eigenlijk ongeveer hetzelfde als normaal lassen. In dit geval wordt het lasproces uitgevoerd door een robot en kan het veel meer aan dan een fysiek persoon. Robotlassen werkt dan ook bijvoorbeeld veel sneller dan het lassen door het uitvoeren door een persoon. In dit geval is het in verhouding ook vaak veel goedkoper dan wanneer je het door personen laat uitvoeren. Uiteraard moet er wel een bedrijf beschikbaar zijn die het robotlassen kan uitvoeren. Een groot voordeel is ook de snelheid en de gegarandeerde en blijvende kwaliteit van het gelaste product.

Bij menselijke arbeid kan het zijn dat bijvoorbeeld de vermoeidheid toeslaat en je zodoende afbreuk aan kwaliteit hebt. Bij een robot die het lasproces uitvoert is dit niet het geval. Een robot kan namelijk niet moe worden en zal een continue kwaliteit van werk met zich meedragen. Dat is een groot voordeel, wat ook uiteindelijk de kwaliteit van het product absoluut ten goede zal komen. En dat is wat je als bedrijf graag in huis hebt!