Nieuwjaarsreceptie organiseren? de nieuwste tips!

Nieuwjaarsreceptie organiseren
Het organiseren van een nieuwjaarsreceptie kan heel leuk zijn. Echter is het allemaal lang niet zo gemakkelijk als je denkt. Bij een nieuwjaarsreceptie organiseren komt een heleboel kijken en je moet met aardig wat zaken rekening houden. Om ervoor te zorgen dat jij lekker achterover kunt leunen tijdens het event. En omdat je zeker weet dat alles goed is geregeld, deze blog. Een blog tsjokvol tips en trucs die je zo toe kunt passen. En die je zeker niet moet vergeten tijdens het organiseren van je nieuwjaarsreceptie.

Nieuwjaarsreceptie organiseren congrescentrum

Wanneer je event op een congrescentrum uitloopt is dat natuurlijk heel vervelend en kan dat ook best prijzig zijn. Maak met je congrescentrum of locatie goede afspraken over extra kosten die mogelijk in rekening worden gebracht wanneer uitloopt plaatsvindt. Het doel is natuurlijk om uitloop te beperken. Maar jij en ik weten allebei dat het inplannen van een hele receptie geen gemakkelijke taak is. Accepteer dat je evenement waarschijnlijk gaat uitlopen en maak afspraken over welke kosten er dan in rekening worden gebracht.

Nieuwjaarsreceptie & Catering

Bij een nieuwjaarsreceptie organiseren hoort natuurlijk ook een hapje en een drankje. Breng eerst goed in kaart welke mensen er komen. Zitten er bijvoorbeeld mensen bij met een bepaalt dieet of geloof? Dan moet je hier aparte afspraken over maken met je locatie. Een degelijke locatie draait zijn hand trouwens niet om voor aparte cateringswensen. Wel is het belangrijk om afspraken te maken over het aantal drankjes en hapjes er per persoon beschikbaar is. Maak ook direct afspraken over wat er gebeurt wanneer er over deze afspraak heen wordt gegaan. Worden er dan extra kosten in rekening gebracht en maak samen met de locatie afspraken. Door hoe je het aantal hapjes en drankjes per persoon inzichtelijk kan maken. Dit kan bijvoorbeeld door middel van consumptiebonnen.

Extra aanmeldingen

Wanneer je een heel tof evenement organiseert wil natuurlijk iedereen langskomen. Dan kan het best eens voorkomen dat je last minute nog wat extra aanmeldingen krijgt. Belangrijk is dat je duidelijke afspraken met je locatie maakt over de extra kosten die dan in rekening worden gebracht. Is het uberhaupt mogelijk om later extra personen aan te melden? Een nieuwjaarsreceptie organiseren en goede afspraken maken zorgt uiteindelijk voor veel minder hoofdpijn en een betere nieuwjaarsreceptie.