Nieuwe hardhout Outlet in België en Nederland

Sinds 2006 is Hardydeck actief op de Europese markt met hardhout. Hardydeck is een zagerij gevestigd in Bolivia en met eigen concessies. Door de eigen concessies is de legaliteit van alle hardhout eenvoudig aan te tonen. Andere leveranciers hebben geen directe lijn waardoor allerlei verschillende partijen hout door elkaar komen. Ook is het onmogelijk te controleren waar die plank nu exact vandaan komt.

Levering door een externe loods

Door internet technologie en opkomst van alle ecommerce zijn importeurs in feite steeds meer overbodig. Kapitaal krachtige exporteurs kunnen met een webshop en allerlei platforms zoals bol.com en amazon.de ook de markt betreden en hun hardhout (duurder) verkopen. Opslag gebeurt in een fulfillment loods, waar ook alle producten uit China etc etc liggen. Webshops maken gebruik van een eigen loods of huren hiervoor een onafhankelijke loods in. Dit geldt voor alle producten, dus ook voor hout. Gespecialiseerde bedrijven zorgen voor het uitladen van de container, opslag en uitleveren. Dit kan per volle vracht maar ook per pallet. Hardydeck levert dus standaard pallets aan de eindklant.

Directe aanvoer – Lagere prijs

Door direct contact te hebben met de eindklant is zoals gezegd de legaliteit van het hout gewaarborgd. Directe afzet heeft nog meer als voordeel dat er geen tussenpersonen bestaan die extra marge kosten. De winst kan worden verdeeld tussen de leverancier (Hardydeck) en de eindklant waardoor de uiteindelijke prijs lager is.

Directe aanvoer – hogere kwaliteit

Om te concurreren met de verschillende aanbieders van hardhout op de Nederlandse en Belgische markt wordt het meeste gekeken naar de prijs. Prijs is ten alle tijden gerelateerd aan de kwaliteit dus als de concurrentie erg hevig is, dan kan het niet anders dat er op de kwaliteit moet worden ingeboet. Omdat Hardydeck de zagerij zelf is, met alle eind klant informatie, kan Hardydeck snel inspelen op veranderingen in de markt. Financiële middelen gaan dan niet zitten in nutteloze voorraad maar worden gebruikt voor nuttige producten die het meest aan de eisen van de klant voldoen. Door de directe lijn heeft Hardydeck beter zicht op de klant, heeft minder nutteloze voorraad en kan dus voor minder geld betere kwaliteit bieden. Bovendien kunnen planken en balken met defecten prima op de interne markt van Bolivia worden gebruikt voor andere toepassingen

Conclusie: Hardydeck is de eerste echte Outlet van een zagerij uit Bolivia voor ipe hardhout terrasplanken en tigerwood / muiracatiara vlonder planken