Lichaamstaal spreekt boekdelen met communicatievaardigheden

Communicatievaardigheden: Interpersoonlijke vaardigheden zijn de vaardigheden die we gebruiken in “face-to-face” communicatie met één of meerdere personen. Wat we zeggen is een belangrijke manier om onze berichten over te laten komen. Maar praten is maar een klein deel van de hele communicatie. Eigenlijk communiceren we meer informatie door middel van non-verbale tekenen, gebaren, uitdrukkingen, lichaamstaal en zelfs ons uiterlijk.

Luisteren is een vitale interpersoonlijke communicatievaardigheid. Als we communiceren besteden we 45% van de tijd luisterend. De meeste mensen luisteren te kort. Maar het is niet hetzelfde als gewoon horen en het zou als een vaardigheid gezien moeten worden. Goede interpersoonlijke communicatievaardigheden stellen ons in staat om effectiever te werken. In groepen en teams, wat zowel formeel als informeel van pas kan komen.

Interpersoonlijke zijn essentieel in het ontwikkelen van andere levens vaardigheden. In staat zijn om goed met anderen te communiceren is vaak essentieel voor het oplossen van problemen die voorkomen in zowel ons persoonlijk als professioneel leven. Ook het maken van keuzes kan profijt hebben van deze vaardigheden. Voor sommige mensen kunnen we ook communicatietrainingen aanraden.

Presentatie en communicatievaardigheden

Hoewel voor veel van ons presentatie vaardigheden weinig gebruikt worden; er zullen momenten in je leven zijn waar je moet presenteren voor een groep mensen. Wat zowel formeel als informeel kan zijn. De gedachte van een presentatie geven of tegen een groep mensen praten kan erg alarmerend overkomen; zelfs professionals kunnen nerveus zijn. Het leren te plannen kan je helpen om deze angsten te verlichten en je in staat te stellen om informatie duidelijk en effectief over te brengen.

Schrijfvaardigheden

Communicatievaardigheden zijn niet beperkt tot directe interactie met andere mensen en het gesproken woord. Het vermogen om duidelijk en effectief te schrijven is de sleutel tot communicatie. Deze set van vaardigheden zou niet beperkt moeten zijn voor journalisten of professionele auteurs. Slecht geschreven communicatie kan frustrerend voor de lezer zijn en schade aanrichten voor de auteur. Zou jij een product kopen van een website die vol staat met spellingsfouten?

Persoonlijke vaardigheden

Persoonlijke vaardigheden zijn de vaardigheden die we gebruiken om ons lichaam en geest gezond te houden. Het ontwikkelen van deze vaardigheden kan je helpen met communicatie processen. Door je zelfbeeld te veranderen en zelfverzekerder te worden, kun je je positiever voelen over jezelf en je vermogen. Inclusief je vermogen om te communiceren. Als je een meer ontspannen en positieve kijk hebt op het leven ben je waarschijlnijker om charismatischer te zijn. Goede communicatie is ook gelinkt met beslistheid; dus opstaan voor waar je in gelooft.

Als we gestresst of boos zijn, kunnen we slechter communiceren. Leer meer over deze emoties en hoe je ze kunt beheersen, verminderen en aanpakken.