Leven in de Cloud ?

Is er nog leven zonder Cloud?
Tegenwoordig is Cloud het toverwoord in de ICT. Bij alles wat met ICT te maken heeft word geroepen ‘ Dat kan beter in de Cloud’, maar is dat ook zo?

Zeker, bepaalde diensten kunnen effectiever ingekocht worden als Cloud dienst. Denk hierbij vooral aan dataopslag.
Dataopslag is veel effectiever in te kopen als cloud dienst dan als eigen platform. Bij een eigen platform word geïnvesteerd op een aanname in benodigde hoeveelheid opslag capaciteit. In de praktijk word er vaak een te groot en daarmee te duur platform aangeschaft of het platform word juist te klein ingeschat en dan blijkt later dat het platform uitbreiden niet mogelijk is of juist extreem duur word bij een noodzakelijke uitbreiding.
Verder moeten zaken als Backup, een noodvoorziening bij uitval, allemaal zelf geregeld worden. In de praktijk betekend het meestal dat er een volledig dubbel uitgevoerd platform moet worden aangeschaft… met alle kosten van dien!
Word opslag in de cloud gekocht dan word er alleen betaald voor datgene wat nodig is, is er meer nodig kan er met 1 druk op de knop worden bijgekocht. Het is nooit nodig meer in te kopen dan wat er nodig is. En mocht er toch een enorme toename van data opslag nodig zijn kan dat snel en eenvoudig bij geschaald worden. Ook als data gebruik afneemt is het eenvoudig naar beneden te bij te stellen.
Backups zijn geregeld en bovendien heeft een Cloud harddisk vele voordelen die een lokaal storage systeem niet hebben. Denk hierbij aan dat uw data altijd en overal beschikbaar is. Niet alleen op kantoor op uw eigen PC maar ook op uw iPad thuis of uw mobiele telefoon onderweg.
Medewerkers kunnen gezamenlijk aan documenten werken en bestanden kunnen eenvoudig met een externe derde partij gedeeld worden een veilige manier zonder dat u risico loopt met uw bedrijfs gevoelige bestanden.
 Als u een keuze maakt voor een Cloud Storage aanbieder denk dan ook aan zaken als waar staat mijn data opgeslagen? Veel aanbieders zijn misschien erg goedkoop, maar meestal staat uw data in Amerika en valt u onder de amerikaanse wetgeving! Iets wat veel bedrijven absoluut niet zullen willen.
Wilt u eens gratis kijken of opslag in de cloud iets voor u is? Meld u gratis aan voor een proef abonnement op Rushfiles van A1 Internet. U kunt zich volledig gratis aanmelden en de dienst volledig zelf testen. Geen verplichtingen!
Om van dit aanbod gebruik te maken ga naar >> Cloud Harddisk van A1 Internet <<