Kantoorautomatisering totaalpakket

Gaat uw bedrijf voor kantoorautomatisering op een bepaald gebied, bekijk dan de totaaloplossingen op het gebied van kantoorautomatisering. Naast het opzetten en onderhouden van kantoorautomatisering hebben de meeste bedrijven namelijk ook de kennis en het inzicht om bepaalde software of webapplicaties te ontwikkelen. Wanneer u denkt aan kantoorautomatisering vallen daar veel aspecten onder:

Back-ups

Een back-up die op een harde schijf staat is veel gevoeliger voor fouten of storingen dan online back-ups. Er bestaan verschillende online (Open Source) kantoorsoftware programma’s die bedrijven helpen bij het regelen, inplannen en opslaan van back-ups. Vaak kunt u zelfs instellen hoe laat en wanneer u een soort van rapport ontvangt over de gemaakte back-ups. Op die manier bent u altijd op de hoogte van eventuele problemen.

Werken in de Cloud

Tegenwoordig denkt men bij het woord kantoorautomatisering aan het fenomeen “werken in de Cloud”. Hiermee wordt vooral bedoeld dat werknemers altijd en overal toegang hebben tot hun mail, agenda, contacten en documenten. Zo hebben mensen dus ook thuis of onderweg toegang tot werkgerelateerde zaken. Natuurlijk geldt dit wel voor diegenen die hiertoe de rechten hebben. Op het gebied van delen wordt vaak gebruik gemaakt van Google Drive en Dropbox.

Meerdere kantoorautomatisering programma’s

Er bestaan ontzettend veel kantoorsoftwarepakketten, ook gebaseerd op Open Source en werken in de Cloud. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde projectmanagement programma’s, die u helpen bij het opzetten, plannen en uitvoeren van projecten. Of systemen die de klantrelatie bevorderen, zoals bepaalde CRM software systemen.

Bedenk vooraf echter goed welke kantoorautomatisering producten of software programma’s bij uw bedrijf passen. Een webshop heeft bijvoorbeeld andere behoeften op het gebied van systeembeheer, netwerkbeheer en kantoorautomatisering dan een ICT dienstverlener. Laat u daarom altijd goed vantevoren informeren over de mogelijkheden voor uw bedrijf. Vergelijk verschillende kantoorautomatisering programma’s online of vraag specialistische bedrijven om meer informatie. Vaak kunt u vrijblijvende afspraak maken.