Wat is nu een leuk en origineel relatiegeschenk?

Origineel Relatiegeschenk
Een relatiegeschenk is een slim marketingmiddel om je bedrijf mee te promoten. Je laat merken dat je je klanten waardeert en tegelijkertijd verspreid je je eigen naam, want deze laat je natuurlijk op relatiegeschenken bedrukken. De vraag is echter, wie geef ik welk geschenk? Je kunt namelijk een simpel relatiegeschenk uitdelen, zoals een pen. Maar soms kun je wat origineler uit de bocht komen, misschien wel met een ballonvaart?

Relatiegeschenken die gebruikt blijven worden

Een slim geschenk kan heel simpel zijn, producten die men nodig heeft en dus vaak zal blijven gebruiken. Wanneer je relatiegeschenk dagelijks wordt gebruikt, blijft je naam of logo altijd in het zicht. Producten uit deze categorie die het goed doen zijn bijvoorbeeld pennen, usb-sticks of waterflessen. Ik weet zeker dat je een of meerdere van deze relatiegeschenken in huis hebt rondslingeren. Echt origineel is het dus niet, maar vaak wel effectief.

Originele relatiegeschenken

Pak je het liever wat origineler aan, en wil je opvallen tussen alle pennen, key-cords en petten? Maar zoek je toch een relatiegeschenk wat men blijft gebruiken. Denk dat bijvoorbeeld eens aan een bedrukte emmer of een gereedschapsbak. Dit zijn producten waar je niet direct aan denkt, maar als je hier eens bij stil blijft staan besef je dat ieder huishouden wel een emmer heeft. En een bedrijf heeft misschien wel honderden emmers. Het zou toch mooi zijn als jouw logo en bedrijfsnaam daarop staat? Stel je maakt als bedrijf gereedschappen, dan zou de perfecte promotie zijn om er een bedrukte gereedschapsbak bij cadeau te doen!

Grote dure geschenken

Dan zijn er ook nog de duurdere relatiegeschenken, welke je waarschijnlijk niet erg vaak zal uitdelen i.v.m. de hoge kosten. Toch kan het lonen om de band tussen enorm goede klanten zo sterk mogelijk te houden. Bijvoorbeeld dus met een ballonvaart. Natuurlijk wel in een luchtballon met je eigen bedrijfslogo he! Maar dit is natuurlijk alleen weggelegd voor de grote bedrijven. Liever de wat voordeligere originele relatiegeschenken? Overweeg dan eens een bedrukte gereedschapsbak of emmer.