In stijl briefpapier drukken

Briefpapier drukken met uw huisstijl kunt u bijna bij alle drukkerijen wel doen. Dit komt doordat het kortweg een kwestie van drukken op vel papier of op een envelop is. Het uitvoeren hiervan is voor de meeste drukkerijen geen probleem, maar het gaat erom welke kwaliteit er wordt geleverd. De printer maakt hierin het verschil. Een printer heeft een bepaalde kwaliteit en de ene printer print alleen zwart en de ander ook in kleur. Voor u als bedrijf of vereniging is het natuurlij belangrijk dat uw huisstijl met een goede kwaliteit wordt weergegeven op papieren en enveloppen.

Zakelijk briefpapier

Natuurlijk is voor zakelijk gebruik briefpapier erg interessant en eigenlijk een must-have. Als u een offerte opvraagt of u ontvangt een rekening, dan staat hier bij alle bedrijven hun huisstijl op. Hierdoor wordt voor de ontvanger meteen duidelijk wie de afzender is en kom hij of zij hier weer mee in contact. Ook is het belangrijk dat de adresgegevens worden vernoemd op het briefpapier, zodat er weer contact opgenomen kan worden. Wanneer u briefpapier laat drukken komt dit professioneel op de klant over.

Privé gebruik

Naast zakelijk gebruik, kan briefpapier ook voor privé gebruik erg interessant zijn. Hiermee doel ik eigenlijk op verenigingen en clubs. Voor bijvoorbeeld een voetbalclub is het interessant om de huisstijl terug te laten komen op het briefpapier. Bij het versturen van een brief komt dit veel professioneler op de ontvanger over dan wanneer ze een blanco vel krijgen met hierop alleen tekst.

Branding

Het hebben van briefpapier is, zoals hierboven omschreven, goed voor een professionele uitstraling. Naast een professionele uitstraling is het natuurlijk ook handig wanneer de ontvanger contact met u op wilt nemen omdat de adresgegevens hier ook opstaan. Naast deze twee zaken is het natuurlijk ook belangrijk voor branding. Daarom is het helemaal goed als uw envelop ook de huisstijl bevat.