Hoger in de zoekmachine?!

Hogerop in de zoekmachines

Wij horen het steeds vaker, hoe kom ik hoger in de zoekmachines. Tsjah, dat is een lastig verhaal. Zeker wanneer men denkt dat het eenvoudig is. Maar is het dat ook? Nee, totaal niet! Hiervoor zou je eigenlijk is moeten kijken naar een gespecialiseerd bedrijf in (online) marketing activiteiten. Het probleem is vaak dat wanneer bijvoorbeeld een webdeveloper dit voor je doet zij dit 1 keer doen. Maar zo werkt het niet meer!

Hoe werkt het dan?

Van belang is dat wanneer je een beslissing hebt gemaakt en dus bereid bent om er geld in te stoppen, dat je een goed bedrijf zoekt waarmee jij je vertrouwd voelt. Jij of samen met het bedrijf zal een plan van aanpak moeten bespreken, met heldere doelstellingen. Zodat beide partijen weten waar ze aan toe zijn. Dan komt het lastigste, online is de wereld eindeloos en groot. Een goed (online) marketingbureau heeft daarvoor verschillende opties. Zo is het aanmaken van een relevant link-profiel er 1, maar misschien heb je wel zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden en blijkt dat je website daarvoor niet goed is ingericht. Daarvoor zou jij je website moeten laten optimaliseren. Dit is vaak al een eerste goede stap. Daarbij moet je ook goed nadenken over je eigen online activiteiten. Zoals bijvoorbeeld Social Media en adverteren via zoekmachines.

Zo zijn er natuurlijk een heleboel mogelijkheden te bedenken. Zojuist noemde ik Social Media, maar bedenk eens dat wanneer je een leuk bedrijfsfilmpje hebt of andere filmpjes die over jouw bedrijf gaan, plaats deze via Youtube op je website. Dit al goed voor je ranking in de zoekmachines. Denk eens na over een Blog pagina waarin je blogs schrijft die relevant zijn aan je bedrijf. Of ga eens kijken welke doelgroepen je hebt en welke je ook daadwerkelijk bereikt. Bereik je ze? Kijk dan waar ze vandaan komen. Misschien komen ze helemaal niet via Social Media kanalen maar op een zogeheten organische manier via zoekmachines. Dat zijn niet alleen leuke weetjes, het is ook nog eens handig, omdat je op deze manier een gericht kan adverteren.

Marketingplannen zijn altijd goed doordacht en geformuleerd met doelstellingen, waarom zou dit online anders zijn? (niet dus)