Het belang van een huwelijksfotograaf

Huwelijksfotograaf
Na maandenlange voorbereiding is het dan eindelijk zover; de grote dag is aangebroken. Wellicht heb je al je hele leven lang gedroomd van dit moment en pak je het groots aan. Of vier je het juist klein en intiem? Iedereen ervaart zijn of haar trouwdag op een andere manier. Samen vier jij met jouw partner en gasten het leven en de liefde. De dag moet perfect verlopen. De locatie is weloverwogen uitgezocht, het eten van te voren geproefd en de muziek met smaak uitgekozen. Vaak hangt een aardig prijskaartje aan deze dag. Het is niet voor iedereen weggelegd om hier een eindeloos budget voor te hebben. Desondanks mag er op één ding nooit bespaart worden, namelijk de huwelijksfotograaf. Hoewel iedereen, van kleine nichtjes en neefjes tot opa’s en oma’s, weet hoe zij de camera moeten bedienen en leuke selfies moeten maken, levert dit niet een speciaal resultaat op.

Creatief

En dat is wel wat je wil. Ga in gedachte eens vijftig jaar vooruit in de tijd en bedenk met hoeveel plezier je terug zal kijken naar je trouwfoto’s. Daarnaast kan je een mooi album maken met alle foto’s en die op elk moment terugkijken en zo de dag herbeleven. Verder heeft een fotograaf ervaring met het maken van natuurlijke en spontane foto’s. Dit resulteert erin dat jullie niet telkens hoeven te poseren. Ook zijn zij creatief. Zij zien details die gasten of jijzelf wellicht over het hoofd zien en leggen dit vast.

Geluksmomentjes

Kortom, foto’s van de bruiloft zijn heel belangrijk. De plaatjes nemen jou terug in de tijd. Details die je anders wellicht vergeten was, heb je vijftig jaar later nog in je geheugen gegrift staan.

Fotografe Rika Conradi heeft jarenlange ervaring met bruidsfotografie. Zij vindt het belangrijk dat mensen helemaal zichzelf kunnen zijn, waardoor zij vaak lol heeft met het bruidspaar tijdens de fotoshoot. Voor Rika is het belangrijk dat er sprake is van een klik. Daarom voert zij voor de grote dag al diverse gesprekken met het paar om elkaar zo beter te leren kennen. Dit leidt tot het perfecte resultaat.