Gietvloer, alle informatie over hoe en wat

Gietvloer
Om een dragende vloer mooi af te werken wordt er vaak een gietvloer op verwerkt. Dit is een afwerkvloer die op deze vloer wordt gegoten. De voordelen van een gietvloer zijn enorm. Zowel in de uitvoering als op de lange termijn.  Doordat het gaat om één glad en vloeistofdicht vlak is de vloer goed bestand tegen allerlei vloeistoffen en chemicaliën. Dit geeft dan weer een voordeel op het gebied van keuken vloeren, garagevloeren en vloeren voor in de zorg. Mede doordat dit resultaat namelijk voor voordeel geeft bij hygiëne en gemak in onderhoud.

Opbouw en kleuren gietvloer

De gietvloer bestaat altijd uit meerdere lagen. Afhankelijk van de toepassing worden de hoeveelheid lagen bepaald. Bij alle gietvloeren worden de ondervloeren bewerkt om ideale hechting te verkrijgen. Naast de hechting is het ook van belang dat de vloer vlak is. De gietvloer is namelijk vloer volgend. Dit betekend dat iedere oneffenheid terugkomt in de bovenste laag. Bij de lagen wordt gekeken naar kleuren en of er gebruik wordt gemaakt van antislip. Zeker bij spoelkeukens is dit aan te raden, omdat de vloer glad wordt bij het gebruik van water op de vloer. Kleuren en design mogelijkheden zijn er volop. Denk aan honderden verschillende kleuren en kleuren combinaties. Maar ook de mogelijkheden van ontwerpen is uniek en enorm uitgebreid. Denk aan een eigen gemaakt profiel, een logo of een complete afbeelding van tientallen meters. Maar denk ook aan belijning en het afzetten van bepaalde gebieden in de gietvloer.

Toepassingen Gietvloeren

Garagevloeren, horecavloeren, fitness vloeren en vloeren voor de zorg en het onderwijs. Dit zijn nog maar een paar verschillende voorbeelden van ideale toepassingen voor gietvloeren. Zeker garagevloeren vanwege de omvang en de manier van installatie. Maar ook vanwege de hoge hygiëne en de gemakkelijke manier van onderhoud. Doordat de vloer uit één geheel bestaat is de manier van onderhoud enorm gemakkelijk. Zeker omdat bij andere soorten vloersystemen vaak vuil blijft hangen tussen de naden van tegels of stroken.