Ergonomisch zitten van groot belang voor ‘zittende maatschappij’

Veel Nederlanders hebben een kantoorbaan en zitten dagelijks langdurig op de werkplek. Ergonomisch zitten wordt daarom steeds belangrijker. Afgelopen jaren hebben verschillende onderzoeken de gevolgen van langdurig zitten blootgelegd. Deze zijn niet best; al dat zitten heeft serieuze gezondheidsrisico’s tot gevolg.

Moeten we zitten verbannen?

We kunnen wel stellen dat we, door de uitkomsten van deze studies, bang zijn geworden om te zitten. Op steeds meer werkplekken wordt er staand of wandelend vergaderd en steeds meer mensen installeren een app op hun telefoon die om de zoveel tijd aangeeft dat je even moet gaan staan. Moeten we zitten gaan verbannen uit ons leven? Nee, zeer zeker niet. Er is helemaal niets mis met zitten, mits we het gezond én niet teveel doen.

Gezond zitten, hoe doe je dat?

Ergonomisch zitten is ontzettend belangrijk om de gezondheidsrisico’s van zitten te beperken. Veel mensen weten wel dat ze niet met een gebogen rug moeten werken, maar probeer dit maar eens 40 uur per week vol te houden. Een goede stoel die ervoor zorgt dat je automatisch de juiste zithouding krijgt aangemeten is daarom van belang.

Kies een goede stoel

In Nederland zijn er verschillende keurmerken en certificaten waaraan u kunt aflezen of de stoel ergonomisch verantwoord is of niet. Zo kunt u kiezen voor de Flexichair, een ergonomische stoel met veel verstelmogelijkheden zodat hij altijd kan worden afgestemd op het lichaam van de gebruiker. Met een dergelijk stoel waarborgt u niet alleen de gezondheid en het comfort van uw medewerkers, u levert hierdoor ook een positieve bijdrage aan het functioneren van uw personeel.

Ergonomisch zitten blijft van belang

Ondanks de negatieve berichtgeving rondom zitten, zal zitten niet snel verdwijnen uit onze kantoorcultuur. Ergonomisch zitten blijft komende jaren een belangrijk aandachtspunt binnen bedrijven. Een goede bureaustoel is van groot belang voor uw medewerkers.