Uw eigen webshop? Wat er bij komt kijken!

Het lijkt alsof iedereen tegenwoordig een eigen webshop beheert. Mede doordat het zo gemakkelijk is een webshop te starten, is er veel concurrentie. Maar door de juiste niche te vinden, zou je zomaar een gat in de markt kunnen vinden!

De shop zelf

Begin eerst met een mooie naam te verzinnen voor de webshop en kijk of het domein nog vrij is. Zorg ook voor een mooi design op de site, u kunt vaak goedkoop een website laten maken die ook nog eens strak is!

Zorg dat uw producten veilig liggen in een magazijn of iets dergelijke. Door ze hoog op een draagarmstelling te leggen, liggen ze veilig van vocht en dergelijke.

Welk product wilt u verkopen?

Wat wilt u precies verkopen? Een niche vinden is niet zo heel gemakkelijk. U zou mee kunnen gaan met een trend, denk aan iPhone 6 telefoonhoesjes die op dit moment in trek zijn. Bedenk wel dat en na deze iPhone, hoogstwaarschijnlijk weer een nieuwe versie verschijnt. Daardoor kunt u met een lading ongewilde hoesjes blijven zitten. Kennis van het product is ook zeer belangrijk. Zoek iets dat misschien dicht bij uw hobby of werk staat. Zo kunt u met passie en met veel kennis over het product vertellen.

Is het product goed?

Zorg dat het product dat u wilt gaan verkopen kwalitatief goed is. Kijk of het verkleurt na het wassen, of het na enkele keren gebruiken niet meer goed werkt of dat het een goedkope uitstraling heeft. Het is daarom ook aan te raden zelf één product aan te schaffen en uitvoeren te inspecteren en uit te proberen. Dit voorkomt dat de klant voor een teleurstelling komt te staan. Daarnaast kan het zijn dat de klant om geld terug van het aankoopbedrag vraagt, wat u weer geld kost en een slechte naam oplevert.

Ik hoop u hiermee voldoende op weg geholpen te hebben en dat u binnenkort uw eigen succesvolle webshop heeft!