Een bepaalde behoefte vervullen met je productontwikkeling

Product design
Wanneer je een nieuw product op de markt lanceert wil je natuurlijk wel dat hier een bepaalde vraag naar is. Je wil niet zomaar een product lanceren. En er vervolgens achter komen dat er helemaal geen vraag is naar dit product. Gelukkig bestaat er een foolproof werkwijze waarmee je dit kunt bereiken. Deze werkwijze komt in de vorm van productontwikkeling. Productontwikkeling is een gefaseerde manier van werken wanneer je een nieuw product gaat lanceren. Je werkt hierbij aan de hand van testgroepen en sprints. Bij iedere aanpassing zorg je ervoor dat er ruimte is voor feedback. Zo weet je zeker dat je een product neerzet dat aansluit bij de wensen van jouw doelgroep. Hoe je tijdens een dergelijk project het beste te werk kunt gaan, vertel ik jou aan de hand van deze blog.

Fase 1: Bepaal je design strategie

Het bepalen van een design strategie zal voor 90 procent overeen komen met alle projecten en productontwikkeling trajecten die je eerder volbracht hebt. Toch zal niet alles helemaal hetzelfde gaan. Een goed product ontwikkel je door in te kaderen. Dus wanneer je bepaalde feedback wilt en wanneer bepaalde elementen opgeleverd dienen te worden. Door deze design strategie op een valide en goed ingekaderde manier in te zetten voorkom je fouten die eigenlijk prima te voorkomen waren.

Fase 2: Bepaal je testgroep

Wanneer je inkadert wanneer er bepaalde dingen getest moeten worden en er uiteraard een doelgroep bepaling is gevormd, dien je een testgroep uit te zoeken. Deze testgroep moet goed aansluiten bij de doelgroep die jij ingekaderd hebt. Kortom: de testgroep moet een logische en relevante afspiegeling zijn van je bepaalde doelgroep.

Fase 3: Productontwikkeling

De laatste en misschien wel belangrijkste fase is productontwikkeling zelf. Zoals gezegd is het bij productontwikkeling zeer belangrijk dat je constant verschillende tests uitvoert. Dit zorgt er namelijk voor dat je dynamisch bent en blijft en dat je een goed product op de markt zet. Zeker wanneer je werkt met een goed ingekaderd concept design.

Fase 4: Marketing

Wanneer je het product goed hebt ontwikkeld en constant alles hebt getest bij je doelgroep weet je zeker dat de marketing een fluitje van een cent wordt. Je weet namelijk dat het product aansluit bij de doelgroep.