Diverse soorten bakkerijmachines voor bakkers

Iedere banketbakker maakt gebruik van diverse eigen soorten bakkerijmachines. Banketbakkers kiezen vaak voor tweedehandsapparatuur, maar tevens kan er gekozen worden voor een bakkerijmachine op maat. De voordelen hiervan zijn dat de machine volledig gebouwd kan worden aan de hand van de eisen en wensen van de banketbakker. Tevens kan de machine direct op maat worden gemaakt zodat deze met transportbanden verbonden kan worden aan andere machines.

Welke bakkerijmachines zijn er?

Er zijn verschillende soorten bakkerijmachines, hierbij kun je denken aan een deegversnipperaar. Een deegversnipperaar zorgt dat diverse soorten deeg versnippert worden en richting de vormwalsmachine getransporteerd worden. Het deeg wordt met behulp van de vormwalsmachine weer gereed gemaakt voor het snijden van verschillende soorten koekjes. De koekjes worden in verschillende soorten en vormen gesneden met behulp van een draadsnijmachine. Wil je een bepaalde vorm instellen dan kan dit eenvoudig met behulp van de draadsnijmachine. Een andere soort bakkerijmachine is de doseerunit. Met behulp van de doseer unit kunnen verschillende soorten koekjes in verschillende formaten voorzien worden van strooisel, hierbij kun je denken aan nootjes, jam en nog veel meer strooisel.

De strijker is de bakkerijmachine die ervoor zorgt dat blokken deeg uitgestreken worden zodat ze klaar zijn om getransporteerd te worden richting de draadsnijmachine. De strijker maakt in principe van een stuk deeg een langer stuk deeg waar verschillende patronen uitgesneden kunnen worden. Nog een andere machine is de boterversnipperaar. De boterversnipperaar zorgt dat grote blokken boter gesneden worden tot kleinere stukken boter. De boter wordt hierna gebruikt om de koekjes te realiseren. Met de universele strooier worden ook diverse soorten strooisel over de koekjes verdeeld, hierbij kun je denken aan strooisel zoals appel, kokos, sesamzaad en geraspte kaas.

Iedere banketbakker maakt zelf de keuze om een bakkerijmachine op maat te laten maken of te kiezen voor een tweedehands bakkerijmachine. Er moet een afweging gemaakt tussen kosten en bruikbaarheid.