De veiligheid van magazijnstellingen

De veiligheid van magazijnen gaat flink achteruit. Dat blijkt uit een onderzoek van Frans Hardus. Hoe kan het dat de veiligheid zo achteruit gaat? Dit komt vooral doordat gevaren worden onderschat en de stellingen niet goed worden onderhouden. In dit artikel worden verschillende magazijnstellingen besproken. Ook zul je na het lezen van dit artikel weten waar je een veilige en betrouwbare magazijnstelling kunt aanschaffen.

Verschillende soorten magazijnstellingen

Een perfecte magazijnstelling is er niet. Je kunt wel per bedrijf een perfecte magazijnstelling plaatsen. Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden om de juiste stelling te kiezen. Zo is het van belang om te weten hoe groot de afmetingen van het magazijn zijn. Daarnaast speelt de roulatiesnelheid van de producten een rol.

 

Magazijn stellingen zijn er dus in vele soorten en maten. De meest bekende stellingen zijn statisch en zijn bij veel bedrijven terug te vinden. Het voordeel van statische magazijnstellingen is dat je de producten er gemakkelijk van af kunt pakken. Daarnaast worde de stellingen niet verplaatst en weet je de producten altijd gemakkelijk te vinden. Geautomatiseerde magazijnstellingen zijn van belang voor grote bedrijven. Zo kan het proces in één keer doorgaan.

  • Legbordstellingen
  • Bakschapstellingen
  • Palletopslagsystemen
  • Verdiepingsvloeren
  • Logistieke automatisering
  • Logistieke beheersystemen

Logistieke automatisering en beheersystemen zijn geen magazijnstellingen maar vallen onder een categorie. Je kunt de stellingen volledig automatiseren of juist werken met beheersystemen. Verdiepingsvloeren zijn tussenvloeren die je extra in het magazijn kunt plaatsen. De leg, bak en pallet stellingen zijn drie bekende magazijnstellingen die veel worden gebruikt door bedrijven.

Zijn mijn magazijnstellingen veilig?

In het begin van dit artikel is te lezen dat veel bedrijven hun magazijnstellingen verwaarlozen. Dit maakt het magazijn onveilig en zo gaat de levensduur er ook nog op achteruit. Veilige magazijnstellingen kun je het beste aanschaffen bij een internationale leverancier die verschillende kwalificaties heeft. Het is aan te raden om eerst om advies te vragen voordat je daadwerkelijk magazijnstellingen gaat aankopen.