De ideale Garagevloer

Garagevloeren

De aankoop van een garagevloer zijn vaak grove uitgaves en moeten goed worden onderzocht. Denk aan de eigenschappen en de voordelen. Maar bedenk bijvoorbeeld ook eens aan de gevolgen bij het uitzoeken van de verkeerde vloer. Dan zit u meerdere jaren te kijken naar een garagevloer waar u geen vertrouwen in heeft. Bijvoorbeeld met een verkeerde kleur of een verkeerde afwerking.

Eigenschappen Garagevloeren

De meest belangrijkste eigenschappen zijn gericht op de vloeistofdichtheid en de olie bestendigheid van de vloer. Met vloeistofdichtheid komen direct een aantal voordelen naar voren. Denk aan eenvoudig te onderhouden en er hoeft nooit rekening te worden gehouden met bijvoorbeeld het schoonmaken van de auto’s of de werkplaatsen in de garage. Ook de bestendigheid tegen oliën,  vetten en de meeste chemicaliën zorgt voor een langere levensduur van de vloer waardoor deze vertrouwd overkomt.

Verschillende soorten garagevloeren

Er zijn tal van verschillende vloerafwerkingen beschikbaar maar welke zijn nu geschikt voor in uw garage. De twee beste opties zijn PVC werkplaatsvloer en een Garagevloer coating. Beide zijn zij vloeistofdicht, olie en vet bestendig en bovenal enorm stootvast en bestand tegen hoge druk.

PVC Tegelvloersysteem

Het PVC tegelvloersysteem is van uiterst hoge kwaliteit en heeft een lijst van verschillende eigenschappen die uniek zijn voor deze vloer. Dit vloersysteem wordt vastgeplakt met tweecomponenten PU lijm en vervolgens aan elkaar vast gelast met koude en thermische las. Dit zorgt ervoor dat er een garantie kan worden afgegeven voor 100% vloeistofdichtheid. Er kan geen enkele druppel van onder of boven de vloer door de werkplaatsvloer heen. Doordat het een vloeistofdichte vloer is kan de vloer ook gemakkelijk worden schoongemaakt. Iedere soort schoonmaak middel kan worden gebruikt voor deze geweldige vloer, al is het aan te raden om gebruik te maken van Veka cleaner.

Garagevloer coating

Een garagevloer coating is een dunne afwerklaag welke op de bestaande ondervloer wordt gegoten. Dit is dan ook gericht om de vloer een functionele afwerklaag te geven. Naast vloeistofdicht, olie en vet bestendig is dit vooral een aantrekkelijke vloer in prijs en afwerking. Zo is deze vloer niet duur en kan hij al binnen twee dagen geleverd en geplaatst worden.