Uw bedrijf uitbreiden naar het buitenland

U heeft een bedrijf en heeft al die tijd al in Nederland uw zaken gedaan. U zit er aan te denken om uit te breiden naar het buitenland. Duitsland en België liggen het meest voor de hand gezien de afstand. Maar de taalverschillen met onze oosterburen kan een drempel zijn. Beperkte kennis van de Duitse taal maakt zaken doen erg lastig. Daarom: wat dacht u van Engeland? De Engelse taal wordt door voor Nederlanders beheerst en het land zelf is qua afstand ook nog eenvoudig te overbruggen (een retourtje Engeland kan al vanaf 40 euro!).

Zorg dat u een website heeft waar Engelse klanten zich thuis voelen, u zou hier goedkoop een website voor kunnen laten maken. Eenmaal online wordt het tijd voor een persbericht. Schrijf deze in het Nederlands en laat deze vertalen door een Engels vertaalbureau. Zo bent u er zeker van de dat eerste indruk een goede is, en niet dat de Engelse markt ‘schrikt’ van uw Engelse tekst. Men doet vaak niet moeilijk als het gaat om spreken. Britten zijn juist vaak onder de indruk dat je de taal beheerst en moeite doet hun taal te spreken.

De Engels markt biedt veel mogelijkheden. Zo wonen er 53 miljoen mensen, meer dan drie keer het aantal inwoners dan dat van Nederland. Het zou in sommige gevallen zelfs lonen om de Engelse vesting uit handen te geven, denk aan een franchise! Een franchise zou ook kunnen worden opgezet in België en Duitsland waardoor de taalbarrière verdwijnt!