Analyse en visualisatie met QlikView

Elk bedrijf heeft data, en voor elk bedrijf geldt dat die data geanalyseerd moeten worden. Hoe kan u anders inzicht krijgen in uw KPI’s? U heeft een bepaalde mission statement voor het bedrijf opgezet, en u wilt weten of u op koers blijft.

QlikView software

We kennen allemaal natuurlijk excel, en er zullen weinig mensen zijn die nog nooit hiermee gewerkt hebben. Maar met de exponentiëel toenemende informatiestromen zijn we nu toe aan iets anders, iets overzichtelijkers. Iets waarmee we de steeds complexere datastromen beter kunnen beheersen. De oplossing hiervoor is het samenvoegen van de gegevens van alle verschillende bronnen, en het inzichtelijk maken hiervan.
Met QlikView kunnen we de verschillende datastromen samenvoegen en samen visualiseren in een overzichtelijk rapport.

QlikView dashboard

Na de installatie van QlikView krijgen alle gebruikers de beschikking over hun eigen dashboard, waarin gekozen kan worden uit een groot aantal standaardrapportages. Deze kunnen met een paar kliks gekoppeld worden aan de beschikbaar gestelde dataset, of aan een gedeelte daarvan.

Datavisualisatie in de praktijk

Hoewel we in het algemeen het meeste communiceren in woorden, willen onze hersenen – onze personal backend hier toch weer plaatjes van maken om ze te kunnen begrijpen. Hetzelfde geldt voor getallen. Getallen zijn abstract, maar plaatjes zijn concreet.
QlikView biedt de unieke mogelijkheid om de data meteen om te zetten in een inzichtelijk plaatje. Op deze manier wordt het simpel om een patroon te ontdekken.
Neem hetzelfde plaatje – een rapport in dit geval – en verander steeds de dataset. De trend wordt al gauw zichtbaar op deze manier.

Social en Sharing

Elke medewerker kan zijn rapporten eenvoudigweg delen door een link naar zijn collega’s te sturen. Vanuit hun eigen dashboard zien ze dan hetzelfde rapport, en op het moment dat iemand wijzigingen aanbrengt in het rapport, ververst het rapport in het dashboard van de anderen ook automatisch. Op deze manier kunnen rapporten besproken worden voor ze gepresenteerd worden, en kan er indien nodig onmiddellijk actie geïnitïeerd worden.

Flexwerken

Een rapport dat opgezet is op de desktop op kantoor, kan de volgende dag met de tablet, onderweg of bij de klant, makkelijk weer opgepikt en aangepast worden. Medewerkers op kantoor kunnen makkelijk samenwerken met medewerkers op andere locaties. Ideaal in het geval van offshoring

Managementinformatie

Als CEO heeft u er geen zin in om urenlang bezig te zijn met het opstellen van rapporten. U kunt uw tijd wel beter gebruiken. Toch heeft u beslist inzicht nodig in de meest actuele data. Met QlikView kunt u uw medewerkers op kantoor uw rapporten op laten stellen, die u zelf op elk gewenst moment in kunt zien.