3 redenen om te starten met een eigen bedrijfsacademie

Bedrijfsacademie
Veel organisaties zijn op zoek naar de perfecte medewerker. Om dit te bereiken is het belangrijk om je medewerkers intern op te leiden en continu te laten leren en ontwikkelen. Di kan door middel van een eigen bedrijfsacademie. Pure vakmanschap kan zo gecreëerd worden, omdat bedrijfsspecifieke kennis niet op school wordt geleerd.

1. Behalen van organisatie doelstellingen

Met een eigen bedrijfsacademie investeer je in je medewerkers en hun ontwikkeling. Je haalt de talenten van je medewerkers naar boven en breidt de kennis binnen je bedrijf uit. Dit draagt bij aan het behalen van je doelstellingen. Deze kennis maakt je bedrijf scherp, innovatief en wendbaar, waardoor je bedrijf niet stil blijft staan.

2. Aantrekken van nieuwe medewerkers

Wanneer je een over een eigen bedrijfsacademie beschikt, laat je zien dat je investeert in je medewerkers. Hierdoor wordt je bedrijf ook aantrekkelijker voor sollicitanten, want deze investering wordt door velen als positief ervaren. Kortom, met een eigen bedrijfs academie wordt je als werkgever nog interessanter voor potentiële medewerkers.

3. Herhalen van bepaalde instructies

Naast de bovengenoemde punten, kan een eigen bedrijfsacademie ook heel interessant zijn wanneer bepaalde instructies eens in een bepaalde periode herhaald moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan veiligheidsinstructies voor het betreden van je bedrijfsterrein. Hiervoor gelden soms een geldigheid van een jaar. Met een eigen bedrijfsacademie kun je deze instructies specifiek voor jouw bedrijf opzetten en is het voor je medewerkers heel toegankelijk om deze jaarlijks te herhalen. Daarnaast krijg jij als werkgever een overzicht, waarin duidelijk staat wie de instructie gevolgd heeft en wat de behaalde scores zijn.

Eigen academie starten met behulp van AcademySuite

Ben je enthousiast geworden over een eigen bedrijfsacademie? Neem dan eens contact op met academysuite.nl om alle mogelijkheden te bespreken. Een eigen academie opzetten met behulp van AcademySuite is geschikt voor zowel kleine als grote bedrijven!