13 Tips om een Skype interview goed te doen

Een skype interview kan het beste van beide werelden zijn. Je praat nog steeds face-to-face met een werkgever terwijl je niet hoeft te reizen. En terwijl het beheersen van het interview een gangbare praktijk is. Etiquette rond een Skype-gesprek zijn verschillend van zowel in-persoon gesprekken en telefonische interviews. Hier zijn 13 tips om u te helpen een Skype interview uitstekend te doen.

Kijk in de camera, niet naar het scherm

Het is erg verleidelijk om naar jezelf of je interviewer te kijken tijdens een Skype-sessie, maar rechtstreeks in de camera kijken is de enige manier om direct oogcontact met je gesprekspartner te onderhouden. Kleed je gepast: Als het gaat om wat je draagt​​, behandel je je Skype-interview als een in-persoon interview en kleed je jezelf professioneel van top tot teen (of op zijn minst van kop tot taille!). Een professionele dress code met video-interviews wordt verwacht, niet verontschuldigd.Bereid je omgeving voor. Kies een rustige plek om te interviewen zonder een uitgebreid decor, zodat u het brandpunt op het scherm kan worden. Verwijder alles wat afleidt achter je en houd het neutraal.

Oefening baart kunst

Een oefening doen door middel van gesprek met een vriend op voorhand is nuttig omdat je eerste paar Skype gesprekken waarschijnlijk onhandig voelen, vooral als je jezelf omschoolt om in de camera kijken en niet op het scherm. Dit is iets wat u voor uzelf moet oefenen. Speel met alles op voorhand, zodat wanneer het interview begint, je kunt schitteren zonder afgeleid te worden door het programma. Sluit andere programma’s op uw computer. Het krijgen van Facebook meldingen tijdens je sollicitatiegesprek is storend en onprofessioneel. Voordat je interview begint, zorg je ervoor dat alle andere vensters op uw computer worden gesloten (vooral als ze geluid maken) Gebruik notities.

Wees niet bang om jezelf te helpen met post-it notities of een kopie van uw CV tijdens je interview. Een voordeel van het hebben van een Skype-gesprek is dat je een spiekbriefje voor je kunt hebben, zodat je niet om alles hoeft te onthouden dat u wilt vermelden

Laat niet alles afhangen van je notities

Zorg ervoor dat je notities gemakkelijk leesbaar zijn, zodat je ze kunt gebruiken als snelle herinneringen, niet een script. Terwijl het hebben van aantekeningen zeker een plus is, te veel op hen vertrouwen kan leiden tot ongemakkelijke pauzes tijdens je gesprek. Een interviewer zal niet onder de indruk zijn als ze alleen de bovenkant van je hoofd te zien krijgen tijdens het interview, dus hoewel het hebben van aantekeningen goed is, zorg ervoor dat je ze spaarzaam gebruikt. Vermijd onderbrekingen. Als je je skype interview houdt in een huis met meerdere mensen of huisdieren, laat iedereen in het huis  dan zeker van tevoren weten dat je zal worden geïnterviewd en houdt alle dieren uit de buurt van je ruimte. Niets is minder professioneel dan dat je je potentiële werkgever vertelt om op te hangen, terwijl je je hond wegjaagt bij de camera

Houd je profiel professioneel

In tegenstelling tot een in-persoon of telefonisch interview, heeft je eerste indruk tijdens een skype interview niet daadwerkelijk betrekking tot jou. Het eerste wat je gesprekspartner ziet is je Skype-gebruikersnaam en foto. Dus controleer dubbel dat ze interview geschikt zijn (of maak een professionele Skype-account – ze zijn immers gratis!) Let op je lichaamstaal. Niet alle fysieke signalen van een in-persoon sollicitatiegesprek worden vertaalt naar Skype gesprekken, waardoor degenen die je ziet nog belangrijker worden. Zorg ervoor dat je een goede houding hebt en ontspan je schouders om stijfheid te voorkomen. Net als in het echte leven is uw lichaamstaal belangrijk en kunnen workshops van pas komen. Lichaamstaal maakt zeker 55% van de communicatie uit.

Vermijd een ‘Kunt u me nu horen?” situatie

Niets is meer frustrerend dan alleen ieder ander woord opvangen dat een persoon zegt. Zorg ervoor dat de Skype audio van tevoren goed staat. Om ervoor te zorgen dat je zowel kunt horen en gehoord wordt zonder moeite. Zorg ervoor dat de interviewer zich met je bezighoudt. Stop zo nu en dan even en zorg ervoor dat je gesprekspartner zich bezighoudt met wat je zegt. Zich bewust zijn van het belang van het niveau van je gesprekspartner is cruciaal in een skype interview omdat ze interessante e-mails pop ups kunnen krijgen die de directe aandacht bij jou vandaan halen. Follow-up! Een dankbrief is net zo belangrijk na een Skype-interview als een in-persoon interview. Vermijd het opvolgen op Skype, tenzij de interviewer het vraagt.