Hoe zet ik een website op met behulp van WordPress?

WordPress is software waarmee je gemakkelijk een website/webshop kunt opzetten. Een website bouwen hoeft niet meer moeilijk te zijn en je kunt direct aan de slag. Toch zijn er een aantal mogelijkheden om WordPress te installeren.

WordPress installeren via FTP

De ‘oude’ en meest arbeidsintensieve manier om WordPress te installeren is via FTP. Je zult meer handelingen moeten uitvoeren en het is een stuk moeilijker dan de andere mogelijkheid, toch kiezen sommige webmasters voor deze methode. De allereerste stap is het inloggen op  DirectAdmin, hierna maak je een FTP-account, MySQL-database en database-account aan. Wanneer je dit eenmaal hebt gedaan dan kun je met behulp van FTP-client jouw WordPress-bestanden uploaden. De WordPress-bestanden kun je overigens downloaden via de officiële WordPress-website. Je zult zelf de koppeling moeten maken met de nieuwe database. De database-gegevens zet je in het config.php bestand van WordPress. Hierna voer je de installatie uit door naar de domeinnaam van je website te surfen.

WordPress installeren via Installatron

De tweede mogelijkheid is het installeren van WordPress via Installatron. Installatron wordt door een aantal webhosters aangeboden en is een functionaliteit binnen DirectAdmin. Het voordeel van Installatron is dat je niet meer handmatig FTP-accounts en MySQL-accounts hoeft aan te maken. Alles wordt automatisch aangemaakt, tevens hoef je de bestanden niet meer te uploaden. In principe is het een twee keer klikken, gebruikersnaam en wachtwoord invullen en je kunt direct aan de slag met je website.

Een ander groot voordeel van Installatron is dat je automatisch je website kunt updaten. Heb je bijvoorbeeld een hekel om telkens handmatig updates uit te moeten  voeren via de back-end van je systeem? Indien er een nieuwe update van WordPress uit is, dan kan Installatron dit automatisch voor je updaten. Tevens kun je ervoor kiezen om Installatron automatisch back-ups te laten maken of plug-ins te updaten.

Kies nu snel uit één van de twee mogelijkheden en zet snel jouw WordPress-website op!