Wat kost een website?

Je bent gestart met jouw onderneming, je hebt een duidelijk ondernemingsplan…maar wat nog mist om het een échte business te maken is het laten bouwen van een website. Veel ondernemers hebben geen idee wat het kost om een website te laten maken. Maar geen nood, na het lezen van dit artikel heb je hier zeker een beter beeld bij.

wat kost een website?

Zelf doen of laten doen?

Je hoort waarschijnlijk allerlei adviezen om je heen, van “dat kun je prima zelf doen” tot “laat het mijn neefje doen joh”. Maar of dat nou het advies is waar je werkelijk wat mee moet doen is sterk de vraag. De investering voor een website is waarschijnlijk een stuk hoger wanneer je het laat bouwen door een échte webdesigner maar het is belangrijk om een partij te hebben die je kan helpen bij het up-to-date houden van de software van jouw website of wanneer er problemen ontstaan.

Wat kost een website?

Check deze pagina om ook écht bedragen te zien 🙂
Wat kost een website?

Wanneer je een website laat bouwen dan zijn er een aantal vaste kosten om rekening mee te houden.
– Initiële bouwkosten
– Jaarlijkse hostingkosten
– Jaarlijkse licentiekosten (afhankelijk van de aanbieder)
– Maandelijkse abonnementskosten (ook afhankelijk van de aanbieder)
– Onderhoudskosten

De bovenstaande kosten hoeven niet allemaal van toepassing te zijn, misschien rekent jouw webbouwer geen licentiekosten, maar het gebruik van verschillende plugins kan wel een dergelijke kostenpost met zich mee brengen

Kan ik het zelf doen?

Het is natuurlijk goed mogelijk om zelf een website te bouwen, maar bedenk je wel dat het behoorlijk wat tijd in beslag kan nemen om tot het resultaat te komen wat je voor ogen hebt. Maak voor jezelf dus een afweging of het voor jou de moeite waard is om zelf aan de slag te gaan.

Het is natuurlijk nooit verkeerd om een skill te leren die je verder in de toekomst ook kunt inzetten. Wanneer je zelf de strijd met javascripts, content management systemen, php-codes, plugins en meer aan durft te gaan dan is Google natuurlijk je beste vriend. Er is zoveel informatie te vinden dat je prima kunt leren zelf een goede website te bouwen.