Wat is een WordPress website?

Wordpress website
Enkele jaren geleden werden websites gemaakt aan de hand van codering. Dit is vooral puzzelen met codetaal en dat is voor beginners erg lastig. Een betere optie voor beginnende website bouwers is een Content Management Systeem. Een platform dat alle handelingen verricht voor jou, zodat jij met een paar klikken een website ontwikkelt. Een CMS is belangrijk wanneer je de website vaak wilt actualiseren op gebied van inhoud. Een WordPress website heeft zo’n CMS. Het enige wat jij nog hoeft te doen is de inhoud en het uiterlijk te produceren door het toevoegen van teksten en afbeeldingen!

WordPress websites

Op dit moment bestaat er een grote verscheidenheid aan Content Management Systemen. Als je een website wilt maken, wil je natuurlijk niet veel moeite hoeven te doen. En ook moet alles makkelijk te begrijpen zijn. Dan is voor jou WordPress CMS dé oplossing. Dit is een gratis systeem, ontwikkeld door vrijwilligers. WordPress biedt veel gratis thema’s en plugins waardoor je jouw website kunt specificeren. Het enige wat jijzelf hoeft te doen is de website maken, is het verzinnen van een domeinnaam die nog niet bestaat en een Godaddy hosting pakket: een service die het mogelijk maakt de website te verbinden met het internet. Wanneer je er toch niet helemaal uitkomt, kun je altijd één van de andere miljoenen gebruikers van WordPress om oplossingen vragen.

Wat kan WordPress voor jou betekenen?

WordPress kan voor jou op verscheidene vlakken uitkomst bieden. Allereerst zorgt WordPress ervoor, dat jijzelf een goed functionerende website kunt maken zonder al teveel moeite. De tekst op de website kun jij zelf op elk moment veranderen. Ten tweede is WordPress zelf gratis, terwijl een website laten maken veel geld kan gaan kosten. WordPress kan wel geld gaan kosten, wanneer je premium thema’s aan wilt gaan schaffen: hierdoor creëer je met je website eigenheid. Echter is dit vaak niet nodig, omdat er al veel soorten thema’s bestaan. Ten derde biedt WordPress veel flexibiliteit. Als je één enkele website wilt maken, kan dit gemakkelijk.

Wanneer je meerdere websites wilt maken, kan dit nog steeds simpel en eenvoudig met WordPress: hier zijn dan geen extra kosten aan verbonden. Als laatst zijn er veel verschillende mogelijkheden met WordPress. Zo kun je je persoonlijke website of blog maken, een zakelijke website ontwikkelen, je eigen portfolio online zetten of een webshop tot verkoop van producten ontwikkelen!