Vier Manieren om Jouw Webdesignbedrijf te Laten Groeien

Het laten groeien van een webdesignbedrijf is niet aan iedereen besteed. Er zijn mensen die graag werken als freelancer en contracten aannemen als ze voorbij komen. Voor degene die hun eigen webdesignbedrijf als echt bedrijf willen runnen, kunnen deze tips gebruiken om het bedrijf te laten groeien.

  1. Neem iedere webdesignaanvraag serieus

Eén uitzondering van de regel is natuurlijk spam. Alle andere leads moet je serieus nemen. Als je tijdens je gesprek met een potentiele klant te horen krijgt dat ze niet echt het budget hebben waarmee jij kan werken, wees dan niet bang om nee te zeggen. Onthoud, ieder contact is een potentiele toekomst of op zijn minst een uitbreiding van jouw netwerk.

  1. Onderhoud de relatie met klanten

Je kunt een goede relatie met klanten hebben gehad toen ze voor het eerst contact met je opnamen om hun website te ontwerpen. Zij kunnen in feite een grote aanbeveling voor je zijn geweest. Maar dan krijg je een telefoontje van de klant waar je al een paar jaar niets meer van hebt gehoord, om je te informeren dat ze een nieuw webdesignbedrijf hebben gekozen die hun nieuwe website bouwt. Ze willen alle inloggegevens om de domeinnaam over te zetten. Dit overkomt de beste van ons nog wel eens.

Je wilt het contact met jouw klanten onderhouden omdat jij het eerste bedrijf wilt zijn waar ze aan denken als het tijd is om de website te upgraden. Dit kan je doen door een bedrijfsnieuwsbrief op zijn minst iedere twee maanden naar je klanten te sturen. Deze nieuwsbrief moet vol staan met tips en trucs zoals hoe ze hun website kunnen updaten in plaats van dat je de marketing voor ze doet.

  1. Word lid van een bedrijfsnetwerkengroep

Er zijn verschillende bedrijfsnetwerken zoals jouw lokale Kamer van Koophandel waar bedrijfseigenaren bij zijn aangesloten. Zorg dat jouw naam bekend wordt en bouw een zakelijke reputatie.

  1. Zie jezelf niet als een freelance ontwerper

Als je niet wilt dat jouw bedrijf groeit kan je van contract naar contract gaan. Maar als je wilt dat jouw bedrijf groeit moet je meer denken als een eigenaar dan als een verhongerende artiest. Als je gaat denken als een bedrijf zal je steeds meer nadenken om niet alleen verder te gaan, maar zal je getalenteerde ontwerpers en programmeurs aannemen om websites te maken. Hierdoor kan je in contact met klanten en potentiele klanten onderhouden en je meer richten op je bedrijf.