Simpele manieren om het succes van bloggen te vergroten

Bloggen website
Je kunt het niet vaak genoeg zeggen: bloggen is de beste manier om je mening te uiten, ervaringen of iets anders met de wereld te delen. Tegenwoordig zijn er zoveel bloggers aanwezig op het internet dat het moeilijk is om op te vallen als startende blogger. Sommige bloggers zijn zelfs zo succesvol dat ze van hun passie hun beroep hebben gemaakt. Ze verdienen bijvoorbeeld geld met advertenties en advertorials. Kortom genoeg redenen om jouw blog wat power te geven. In dit artikel lees je verschillende manieren waarmee je jouw blog succesvoller kunt maken. 

Een blog maken is de eerste stap, daarna is het essentieel om het aantal lezers van jouw bericht te verhogen. Als je net zoals veel andere beginnende bloggers niet weet hoe je dat moet doen. Lees dan verder, hieronder vind je eenvoudige methodes om betere resultaten te behalen.

Gebruik een pakkende blog kop.

Met een slechte titel zal jouw blog artikel volgens ProBlogger niet opvallen tussen de menigte. Sterker nog. Je bent onzichtbaar. Jouw harde werk zal nooit goed resultaat behalen als jouw blog niet gelezen wordt. Als je je wilt onderscheiden van de massa, dan moet je anders gaan denken dan anderen. Je dient de lezer te lokken met een pakkende kop.

Deel het bericht op Social Media.

De kracht van social media is niet te negeren. Hoevaak zie je wel niet iets voorbij komen op Facebook met honderden likes. Berichten delen op social media is een simpele manier om een bredere publiek te bereiken. Vraag bijvoorbeeld je vrienden om jouw blog artikelen te delen. Of vraag grote Facebook pagina’s of het mogelijk is om een betaald bericht te plaatsen. Als je echt een grote stap wilt maken, dan dien je jouw blog flink te promoten op Facebook, Twitter en andere social media.

Besteed aandacht aan het uiterlijk van jouw blog.

Geef je blogpost een unieke visuele touch. Met alleen tekst kun je tegenwoordig nog maar weinig lezers boeien. Men is anno 2017 gewend om veel visuele ondersteuning te zien. Met krachtig beeldmateriaal kun je meer verkeer en een hogere conversie nieuwsbrief aanmeldingen krijgen. Je vind dergelijke professionele foto’s op websites als PixaBay en Pexels. Hierdoor zal een lezer zich sneller aangetrokken voelen om het artikel te lezen.

Nodig anderen uit om een gast blog te schrijven. 

Gast bloggen is een slimme manier om in contact te komen met lezers van een andere blogs. Je kunt bijvoorbeeld gast bloggers uitnodigen om iets voor jouw website te schrijven en uiteraard te delen op hun social media kanalen. Dit is heel erg effect omdat je daarmee direct een publiek bereikt dat mogelijk jouw blog ook leuk zal vinden zijn. 

Bedankt voor het lezen, hopelijk heb je iets aan de bovenstaande tips gehad.