De juiste keuze voor een webhosting provider!

Je gaat een website maken met behulp van WordPress, Joomla of Drupal en wilt graag een betrouwbare webhost, maar hoe ga je bepalen welke webhost geschikt is voor jouw website? Kijk je naar de prijs? Kijk je naar betrouwbaarheid? Kijk je naar de locatie van de onderneming? Ik heb een aantal factoren op een rij gezet die belangrijk zijn om te beoordelen of een webhoster geschikt is voor jouw website.

Kijk naar klantreviews op belangrijke websites

Beoordelingen van klanten zijn een belangrijke indicator om te bekijken of het bedrijf concequent met haar klanten omgaat. Hoe worden calamiteiten opgelost, hoe adequaat wordt er gereageerd en hoe snel wordt er gereageerd indien ik een vraag heb? Let wel op dat er heel erg veel reviewwebsites zijn, zorg dat je een betrouwbare reviewwebsite bekijkt zoals ISPgids of Thrustpilot.

Betrouwbaarheid van de onderneming

Over iedere onderneming is wel achtergrondinformatie beschikbaar, zo kun je genoeg vinden op internet of informatie aanvragen bij de KvK. Vind je geen informatie over de onderneming op internet, dan zegt dit vaak al genoeg. De hoeveelheid medewerkers in dienst wil niet direct iets zeggen over de kwaliteit van de hosting, echter wanneer de onderneming vrij groot is en langer dan 5 jaar bestaat dan heb je met een redelijke betrouwbare onderneming te maken. Ook is het aantal klanten een duidelijke indicator hoe professioneel de onderneming is. Als voorbeeld neem ik hostdeal, die onderneming gaf niet meer thuis en werd opgeheven, veel klanten waren de dupe, bij een onderneming met 50.000+ klanten loop je dit risico minder snel.

De handleidingen en ondersteuning

Wat ik tevens een hele goede indicator vind is de wiki. Een professioneel webdesign, een mooie website zonder ondersteuningspagina’s/FAQ/support en handleidingen geeft vaak een duidelijk inzicht hoe de ondersteuning is. Je wilt snel en zelf calamiteiten en onderdelen kunnen oplossen/instellen. Iedere webhoster moet tegenwoordig wel beschikken over een uitgebreide wiki met handleidingen en probleemoplossingen.