Hoe maak je een uniek bedrijfslogo?

Bedrijfslogo
Jouw bedrijfslogo is een visuele weergave van alles wat jouw organisatie moet uitstralen. Denk eens aan het logo van McDonald’s. Dit logo is wellicht het beste voorbeeld van wat een logo je kan opleveren in termen van klantenbinding. Ieder kind en volwassenen kennen het logo van kilometers afstand. Het zal je niks verbazen dat dit effect McDonalds heel veel terugkerende klanten oplevert. In dit artikel lees je in een notendop waar je op moet letten. 

Straal jouw boodschap uit met je bedrijfslogo.

Zorg ervoor dat jouw bedrijfslogo potentiële klanten informeert over waar jouw bedrijf voor staat. Een goed ontworpen logo kan voor meer loyale klanten zorgen, het merk een persoonlijkheid geven en professionaliteit uitstralen. Dit kan allerlei positieve gevolgen met zich meebrengen. Wanneer een logo een warm gevoel geeft, dan kan het bijvoorbeeld een gevoel van zorgzaamheid en betrouwbaarheid uitstralen. Blauwe logo’s worden over het algemeen vaker gebruikt door financiële instellingen. Blauwe kleuren wekken meer vertrouwen op dan warme kleuren. 

Veel bedrijven proberen tegenwoordig te bezuinigen op web design. Maar wist je dat een logo maken heel eenvoudig zelf te doen is? Je hebt alleen wel de juiste tools nodig. Maar daarmee hou je het ontwerpproces 100% zelf onder controle en bespaar je ook nog eens veel geld omdat je geen duur marketingbureau meer nodig hebt.

Voordat je begin met logo ontwerpen.

Voordat je begint met het ontwerpen van jouw logo moet je eerst gaan nadenken over de boodschap die jij wilt gaan uitstralen. Probeer met één zin jouw boodschap zo kort mogelijk in keywords te omschrijven. Deze keywords heb je nodig om relevante beelden bij te gaan zoeken. Uiteindelijk is de eerste stap altijd op zoek naar inspiratie gaan. Dit is de slimste strategie om te beginnen met ieder ontwerp in Adobe Illustrator. Neem eens een kijkje bij concurrenten binnen jouw branche? Gebruiken jouw aartsrivalen krachtige ontwerpen? Of zijn ze makkelijk te overtrekken. Bedenk hoe je jouw logo kunt laten onderscheiden van de die van de concurrent.

Een logo moet in alle formaten er goed uit zien.

Jouw logo moet in alle formaten er fantastisch uit zien. Zo ook op een visitekaartje, maar misschien ook op de zijkant van een vrachtwagen. Hou hier rekening mee. Een fatsoenlijk ontworpen logo moet flexibel, eenvoudig te vergroten en te verkleinen zijn. Dan heb je er optimaal plezier van, succes met het ontwerpen van jouw logo.