Een website laten maken? Dit niet vergeten!

Website laten maken? Dit is de basis!

Webdesign is een vak wat door iedereen kan worden geleerd, met of zonder ervaring. Toch zijn er veel gecompliceerde aspecten aan het proces. In de kern gaat het erom jouw publiek en hun behoeften te begrijpen.

Dat klinkt wel heel simpel, maar hoe doe je dat?

Het ontwerp van een website is cruciaal voor het succes ervan! Het moet zowel gebruiksvriendelijk als esthetisch aantrekkelijk zijn, terwijl het ook zorgt voor een veilige browse-ervaring (SSL / AVG). Het zou een geweldige gebruikerservaring moeten vormen door functies zoals integratie van social media of een sectie met veelgestelde vragen (schemes).

Jouw website ontwerpen voor maximale conversie

Het ontwerp van een website is van invloed op de conversieratio’s dus houdt daar rekening mee bij het ontwer. Houdt in gedachten dat dit niet alleen gaat om de esthetiek van de website – er zijn veel functies waaruit je kunt kiezen om betere conversiepercentages te krijgen. Dat willen we allemaal…toch? šŸ™‚

Er zijn een aantal manieren om meer conversies uit jouw website te halen. Je kunt het ontwerp verbeteren, overtuigende copywriting gebruiken, kwalitatieve content creƫren of gedragsmarketing inzetten. Maar denk ook aan een chatbot of een whatsapp koppeling voor het verhogen van de conversie.

Test, probeer en combineer om tot een optimaal resultaat te komen.

Website optimalisatie-tools voor slimme ondernemers

Het web is de afgelopen 20 jaar geƫvolueerd, en dat geldt ook voor de tools die beschikbaar zijn om digitale ondernemers te helpen hun online aanwezigheid te optimaliseren.

Siteraket heeft een groot aantal gratis SEO tools beschikbaar gesteld.

Er zijn veel manieren om uw site te optimaliseren voor rankings in zoekmachines. Het zal altijd tijd, geld of energie kosten. Als je wilt scoren op het web, probeer dan eerst deze eenvoudige oplossingen ofwel het laaghangend fruit.

Be smartā€¦be responsive!

Een goede website is een website die gemakkelijk te navigeren en ook te gebruiken is op een mobiel apparaat zoals een smartphone of een tablet.

Mobielvriendelijke sites moeten worden ontworpen met een responsief ontwerp, wat betekent dat ze een optimale kijkervaring bieden, ongeacht de grootte van het scherm.

Ga je een responsive website laten maken? Houd dan rekening met de volgende punten:

  • Zorg ervoor dat je website snel laadt, want dit heeft invloed op het aantal mensen dat op je site blijft.
  • Maak de inhoud gemakkelijk leesbaar.
  • Houd in gedachten wat u zou willen zien als u iets op uw telefoon zoekt.
  • Test uw site om er zeker van te zijn dat deze goed werkt op verschillende apparaten en browsers. Dus desktops, laptops, tablets en smartphones.

Gebruik van goede fotoā€™s

Fotoā€™s zijn een belangrijk onderdeel van het marketingproces. Het succes van een marketingcampagne hangt grotendeels af van hoe deze visueel met het publiek communiceert. Het is belangrijk om beelden te hebben die goed genoeg zijn om een positieve emotionele reactie op te wekken bij het publiek.

Er zijn twee dingen die je kunt doen bij het maken van digitale marketinginhoud: gebruik stockfoto’s of je eigen foto’s. Stockfoto’s zijn direct beschikbaar voor lage prijzen en het kost minder tijd om ze klaar te maken voor elk type inhoud.

Aan de andere kant, als je je eigen fotografie hebt, kun je deze gebruiken voor elk type contentmarketingactiviteit – sociale media, digitale advertenties en webdesign.

Daarnaast hoef je jezelf ook niet druk te maken over de rechten, als je dit tenminste goed afstemt met de fotograaf.

Caching / CDN

Je kunt de snelheid van je website verbeteren door caching te gebruiken, eventueel in combinatie met een CDN.

Een CDN is een netwerk van servers die strategisch over de hele wereld zijn geplaatst om snellere levering van websites via internet te bieden.

Caching is een proces waarbij een webpagina Ć©Ć©n keer wordt gegenereerd en daarna opgeslagen wordt. Wanneer een bezoeker daarna op deze pagina terecht komt wordt de pagina uit de cache geladen in plaats van telkens opnieuw gegenereerd.

Het voordeel van deze techniek is dat de gegevens in de cache sneller toegankelijk zijn dan wanneer ze van 0 opnieuw opgebouwd moeten worden.

WordPress caching-plug-ins zijn erg handig om jouw website sneller te maken. Ze verbeteren niet alleen de prestaties van de site, maar verminderen ook de laadtijd.

Cache-plug-ins helpen ook bij het onderhouden van databases en het opslaan van inhoud die is gegenereerd door scripts. Scripts omvatten Google Analytics-code, Facebook Pixel-code, CSS enzovoort.

Een bekende en zeer goede cache plugin is WP-rocket!

Test jouw site met PageSpeed Insights

PageSpeed Insights is een tool die een gebruiker een vereenvoudigd beeld kan geven van de prestaties van hun website. Het beoordeelt de site op een schaal van 0-100, waarbij 100 de beste score is.

PageSpeed Insights richt zich primair op drie aspecten van web-prestaties, hoe snel webpagina’s worden geladen, of en hoe de afbeeldingen zijn geoptimaliseerd en hoe goed de site gebruik maakt van caching. De resultaten van deze test helpen bij het identificeren van mogelijke verbeterpunten.

Conclusie

Website-optimalisatie is een proces dat helpt om het verkeer naar een website te vergroten. Het kan op veel manieren, maar begin bij het laaghangend fruit!

Je kunt je website optimaliseren door deze up-to-date te houden met de nieuwste webstandaarden en de inhoud te optimaliseren voor mobiele apparaten. Ook door het gebruik van caching en door te testen met PageSpeed Insights.