Een app laten ontwikkelen

Voor lang niet alle websites heeft een mobiele app waarde. Toch zijn er genoeg situaties denkbaar waarin een downloadbare app handig kan zijn voor klanten en bezoekers. Ook voor een interactieve game of app met functionaliteit kan veel waarde toevoegen voor een bedrijf. Een groot nadeel aan de ontwikkeling van apps voor IOS, Android (of Windows Phone) is dat het vaak kostbare projecten zijn. Daarnaast moet elke app goedgekeurd worden door de respectievelijk app-stores.

Voordelen van uitbesteden app-ontwikkeling

In het programmeren van een app voor IOS of Android gaan veel manuren zitten. Om die reden worden projecten waarin een app wordt ontwikkeld vaak duur. Doordat Offsource samenwerkt met internationale programmeurs en ontwikkelaars die vaak in landen werken waar de lonen een stuk lager liggen, combineren we het beste van twee werelden. We leveren een vast inkomen aan mensen in andere landen, die daardoor een uitstekend leven kunnen leiden. Aan de andere kant hebben we daardoor super loyale hardwerkende collega’s in het buitenland die in technisch opzich niks onder doen voor collega’s in Nederland.

Harde werkers

Wat ons keer op keer opvalt bij de samenwerking met programmeurs en webontwikkelaars in andere landen is de enorme toewijding en wil om te werken. Dankzij de opdrachten die ze voor Offsource kunnen uitvoeren voorzien ze soms hele families en werken ze graag tot in detail om alles goed voor elkaar te krijgen.

Checklist app ontwikkeling

   1. Heeft u zicht op de eisen waar uw app aan moet voldoen?
   2. Is er al een bestaande app of is het een geheel nieuwe app
   3. Moet de app beschikbaar zijn voor alle platforms, de meest populaire of uitsluitend voor android of IOS?
   4. Wat zijn de functionaliteiten en zijn er specifieke eisen aan de huisstijl en kleurgebruiken waar we rekening mee moeten houden?

Behalve het maken van de app is Offsource ook sparringpartner bij de ontwikkeling. Door uitgebreide kennis van wat wel en wat niet werkt en wat wel en niet mogelijk is in een app kunnen we gericht adviseren.