Voor wie denkt dat vissen geen sport is, heeft het mis. Vissen kan zwaar zijn, kost veel oefening en een hoop geduld. Professionele vissers hebben zo hun eigen geheimen tot succes. Hoe kun je je ontwikkelen tot een goede visser? Daar gaan we in onderstaande alinea’s achter proberen te komen.
Plezier hebben is belangrijk
Allereerst moet je van alle aspecten in het vissen een beetje houden. Een middag achter een hengel zitten moet voor jou geen straf zijn. Genietend van de rust doe jij je best om beet te krijgen en vervolgens het gevecht van de vis te winnen. Vaak gaat het veel vissers niet alleen zozeer om het vissen. Het is ook een stukje gezelligheid met kameraden onder elkaar. Hou je van water, natuur en kameraadschap rond het kampvuur? Dan is vissen écht iets voor jou!
Materiaal moet op orde zijn
Een goede visser zorgt dat zijn materiaal schoon en onderhouden is. Je hengel moet sterk genoeg zijn voor grote vissen. Een hengel moet passen bij het doel van vissen voor jou. Wil je roofvissen, witvissen, karpervissen of gewoon leren vissen? Als je gewoon wilt leren vissen heb je ander materiaal en aas nodig dan wanneer je op roofvissen gaat vissen. Lees je dus goed in. Het is verboden om te vissen
met vissen, amfibieën en reptielen als levend aas. Er staat een boete van 380 euro op het vissen met levend aas in de vorm van vissen, amfibieën en reptielen. Op zoek naar dood aas? Dan moet je bij Baitshop.nl zijn!
De juiste visplek vinden
Ben je een beginnend visser? Ga dan in de buurt van ervaren vissers zitten die van wanten weten. Wellicht kun je een gesprek aanknopen en zo wat leren over de fijne kneepjes van het vissen. Naarmate je ervaren wordt kun je wat zelfstandiger vissen of zelfs vanuit een boot goede plekjes opzoeken. Elke visser ontwikkelt zijn eigen methode en ondervindt hoe hij het beste de vissen aan wal haalt.
Visvakantie
Wanneer je op visvakantie gaat maak je minder kosten aan hotel/restaurants en dagjes weg. Een deel van dit geld kun je gebruiken voor goed aas en materiaal om een onvergetelijke visvakantie met je (nieuwe) vis vrienden tegemoet te gaan. In een week tijd ontwikkel je je heel erg als visser. Veel vissers kunnen dan ook het hele jaar uitkijken naar een visvakantie.