Zon, zee & cultuur in Valencia

Heb jij ook altijd gedroomd van een tweede huis in het buitenland? Een kleine villa bijvoorbeeld aan de Middellandse zee. De zilte zeelucht die met je haren speelt en een pittoreske haven waar je verse vis kunt krijgen. Maak je droom werkelijkheid, want er staat vaak een huis te koop in Valencia klaar voor jou om er in te trekken en er heerlijk te genieten van welverdiende vakanties in je eigen huis.

De Oranjebloesemkust
Valencia ligt aan de Costa del Azahar, ofwel de Oranjebloesemkust. Het is de plek voor verse sinaasappels en wanneer de bomen in bloei staan met hun zacht oranjewitte bloesem dan ruikt het heerlijk onder de Spaanse zon. De stad is een ware belevenis als je van kunst en cultuur houdt, want vele volken hebben een blijvende stempel op de stad gedrukt. Tegenwoordig wordt de naam “Costa de Valencia” overigens steeds meer gebruikt voor de kuststrook van de provincie Valencia.

Van Romeinse stad naar Spaanse glorie
Valencia is gesticht door de Romeinen in het jaar 138 voor Christus. Uiteraard werden er typische Romeinse architectuur toegepast. Zo heeft Valencia een prachtig plein met Romeinse fontein en ook zijn er nog bijzondere torens bewaard gebleven. Tijdens de opkomst van het katholicisme kwamen de Duitse Visigoten naar de stad. Geheel in Duitse stijl werden er Gotische kerken gebouwd. Daarna is Valencia nog onder de voet gelopen door de Byzantijnen en Moren totdat de Spanjaarden de stad zelf weer innamen. Dit was rond 1400. De Gouden eeuw van Valencia brak eindelijk aan en ook dat zie je terug in de architectuur. Er werden paleizen gebouwd en kerken, maar ook prachtige overheidsgebouwen en huizen. Valencia kreeg grote aanzien. Ook dankzij de haven. Eigenlijk heeft deze prachtige historische stad nog steeds heel veel aanzien.

Veel te zien en te doen
Hou je van kunst en cultuur? Dompel je dan onder in Valencia en bezoek een van de vele bijzondere musea in de stad. Leer alles over de geschiedenis van je tweede thuis in het Museo de Historia de Valencia of bezoek het interessante Museo de Bellas Artes de Valencia. Verder kun je genieten van het Zeeaquarium, de Botanische tuinen en natuurlijk de kust. Want Valencia ligt echt pal aan het strand. Daar wil je toch gewoon wonen?