Waarom Marrakech een leuke citytrip is met tips wat te doen en wat te bezoeken.

Geachte lezers,

Op een kleine 3,5 halfuur vliegen vanaf ons koude kikkerlandje bevindt zich de bruisende wereldstad Marrakech. In dit artikel breng wij ByRocco Travel u op de hoogte van de  bezienswaardigheden voor een stedentrip naar Marrakech.  Na het lezen van deze tips zult u helemaal klaar zijn voor uw trip naar Marokko.

Jemaa el Fna
Jemaa el Fna is naast het bedrijvigste plein in Marrakech ook het grootste plein. In de ochtend staan er prachtige stalletjes opgesteld waar vers vruchtensap verkocht wordt. Ondertussen zult u ander handelaren zien die op af rijden met onder andere traditionele Marokkaanse producten. Dit is nog maar het begin ,later op de dag zult u mensen tegenkomen met apen, slangen en valken. Als de avond valt begint het plein pas echt los te komen. Jemaa el Fna wordt dan getransformeerd in een groot eetfestijn.

Koutoubia Moskee
Als u een citytrip naar Marrakech aan het plannen bent moet u zeker rekening houden met de Koutoubia moskee.  Deze enorme moskee is overal in de stad te zien door de 77 meter hoge toren. Dit is absoluut een herkenningspunt. In het verleden is men erachter gekomen dat deze moskee niet juist stond ten opzichte van Mekka, dit is toen hersteld.

Palais de la Bahia
Het palais de la bahia is één van de grootste gebouwen in Marrakech. In 1880 werd gestart met de bouw van het paleis met de nadruk dat het vooral groot moest zijn. Na 10 jaar bouwen was het eindelijk af en stond er een prachtig. Dit bouwwerk telt maar liefst 160 kamers en biedt uitzicht op diverse tuinen die zijn aangelegd op 8 hectare grond. Deze tuin werd gebouwd door Si Moussa met de opmerkelijke reden dat hij niet wilde dat zijn 4 vrouwen en 24 bijvrouwen elkaar niet konden zien van uit de tuin.

Atlas gebergte
Bij een stedentrip Marrakech denkt u waarschijnlijk niet direct aan het bezoeken van een gebergte. Maar binnen handbereik ligt één van de mooiste Marrakech excursies die u kunt bedenken. Rondom deze bergen zijn in verschillende plaatsen indrukwekkende excursies te doen. Hierbij moet u denken aan excursies als kameel rijden, quad rijden of gewoon genieten van een geweldig uitzicht. Ook is het tijdens uw vakantie in Marrakech mogelijk om unieke Berber dorpjes te bezichtigen. Het Atlas gebergte is dan ook ByRocco’s persoonlijke favoriet.

Luchtballontocht                                                                                                                                                                                     Om de bezienswaardigheden in Marokko op een nog betere manier te kunnen verkennen is een luchtballontocht een mogelijkheid. Door de enorme goede weersverwachtingen in Marrakech en de heldere lucht is het een perfecte manier om uw citytrip Marakkech compleet te maken.

Voor meer tips of informatie bezoek gerust onze website op www.byrocco.com of stuur een mail naar info@byrocco.com.

Bedankt voor je lezen,

Met vriendelijke groet,

Team ByRocco