Vertrouwd en toch verrassend is een vakantie naar Frankrijk

Sinds jaren is Frankrijk een van de meest geliefde vakantiebestemmingen onder Nederlanders en Belgen. En dat heeft zo zijn redenen natuurlijk. Een vakantie naar Frankrijk is een vakantie met tal van mogelijkheden. Het is een land voor jong en oud en biedt bovendien zowel avontuur als ontspanning – het is maar net wat u van uw vakantie in Frankrijk wil!

Ook voor de liefhebbers van kunst en cultuur is er plenty te doen in Frankrijk. Denk hierbij natuurlijk aan de prachtige hoofdstad Parijs. Voor lekker en eten kun je ook bijzonder goed in Frankrijk terecht. De Franse cuisine is natuurlijk beroemd en bejubeld over de hele wereld. Net als de heerlijke wijnen die in Frankrijk worden geproduceerd van druif tot fles.

Info voor een vakantie naar Frankrijk

Variatie vindt u ook zeker terug in het landschap van Frankrijk. Eindeloze zandstranden aan de kust, maar ook prachtige rotsformaties waar u heerlijk kan wandelen. Spannend, zo hoog boven de zee! Aan prachtige bosrijke gebieden ook zeker geen gebrek in Frankrijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Ardennen en Elzas bij de Duitse grens. Maar, en wellicht is dit een verrassing voor velen, ook in de buurt van Parijs liggen prachtig bossen waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen. Deze bossen liggen ten noorden en westen van Parijs en zijn goed te bereiken.

Waar men al langer wist dat er heerlijk gewandeld kan worden in Frankrijk, daar is Frankrijk de laatste jaren ook steeds bekender geworden als fietsland! Hier wordt ingespeeld door de aanleg van fietspaden en fietsroutes. Deze routes zijn specifiek voor fietsers, liggen veelal in het rustige binnenland en hier komt u dus ook geen auto’s en ander gemotoriseerd verkeer tegen. Zo kunt u optimaal genieten van uw vakantie in Frankrijk. U kunt zowel gewoon recreatief fietsen als een grotere uitdaging aannemen met een fietstocht door de Ardennen of de Elzas.