Ik vertrek naar de Spaanse zon

Het televisieprogramma ‘Ik vertrek’ van de publieke omroep viert haar tienjarig bestaan. Een decennium waarin ontzettend veel spraakmakende afleveringen de revue zijn gepasseerd. Met wekelijks miljoenen kijkers heeft het programma tot in lengte van jaren succesvol kunnen bestaan en dit zal ook zeker zo gelden voor de komende jaren. Veel van ons Nederlanders hebben kennelijk een onvervuld verlangen om alles in Nederland achter te laten en een nieuwe start te maken in het buitenland. En emigreren is een droom die het televisieprogramma ‘Ik vertrek’ verder doet aanwakkeren.

In de honderden reeds uitgezonden afleveringen zijn er ontzettend veel gezinnen die de stap naar het zuiden van Europa hebben gemaakt, met in het bijzonder naar Spanje. De aangename cultuur en voornamelijk het grote aantal zondagen op jaarbasis, maken een land als Spanje bij uitstek de trekpleister voor emigrerende Nederlanders.

Een goede voorbereiding is uiteraard van eminent belang als emigreren ook voor jou de oplossing is. Het spreken van de taal brengt vele voordelen, maar ook een gedegen voorbereiding in het vinden van de juiste dagbesteding is erg belangrijk. Je kunt vanuit je expertise in Nederland ook in Spanje een beroep uitoefenen in eenzelfde branche. Het merendeel van de emigrerende personen komt echter vaak terecht in de reizen en horeca sectoren, door het zelf opzetten van een restaurant/bar en/of toeristische accommodatie. Welke sector je ook kiest, maak een gedegen analyse van wat de mogelijkheden zijn, zodat je ook een dagbesteding kiest die toekomst biedt.

Last but not least is het ook ontzettend van belang om de juiste regio, inclusief de juiste woning te vinden. Of je nu kiest voor een huis of een appartement, of juist voor het vanuit bouwgrond zelf ontwikkelen van een nieuwbouwproject; op de website van ImmoVario ben je aan het juiste adres om vanuit een grote database te zoeken naar alle immo Spanje koop mogelijkheden!