Vertraging vliegtuig: geld terug? Lees het advies en de tips

Vertraging vliegtuig
Ondanks dat we anno 2017 in een maatschappij leven waarin steeds meer data-gedreven gepland wordt, blijft vertraging met het vliegtuig bestaan. Voor passagiers, of dit nu vakantiegangers of zakenlui zijn, kan dit vervelende gevolgen met zich meebrengen. Een business meeting wordt gemist, de overstap wordt niet gehaald, of de zonvakantie laat op zich wachten. Daarnaast is het ook erg vervelend om te moeten wachten op het vliegveld van vertrek. Voor passagiers die hier de dupe van zijn is het vaak lastig om zelf compensatie voor het vertrek te verkrijgen.

Geld terug bij vertragingen, oorzaken:

Vertragingen met het vliegtuig kunnen verschillende oorzaken hebben. Zo kan een vorige vlucht vertraagd zijn, waardoor het cabinepersoneel nog niet klaar voor vertrek is. Andere mogelijkheden zijn problemen met de bagage, drukte bij de startingsbaan, of weersomstandigheden. Ook kunnen late medepassagiers vertraging veroorzaken als zij hun bagage ingecheckt hebben, maar zelf niet aan boord zijn. In dit geval moet hun bagage van het voertuig verwijderd worden om risico’s te vermijden. Veelal kan de vliegmaatschappij als schuldige aangewezen worden voor de vertraging, maar bij weersomstandigheden is dit niet het geval. Wanneer er door extreme weersomstandigheden (storm, erge hagel) niet gevlogen kan worden kan de maatschappij niet verantwoordelijk gesteld worden. In andere gevallen wel.

Oplossingen vertraging

Hoewel vertragingen anno 2017 een blijvend probleem kunnen vormen, kunnen passagiers die hier de dupe van geworden zijn een vergoeding ontvangen. Zij kunnen geld terug bij vertraging krijgen. Of u als passagier hier in aanmerking voor komt en wat de hoogte van de vergoeding vertraging vlucht in uw geval is, hangt af van de omstandigheden. Factoren die hierbij een rol spelen zijn de bestemming van uw vlucht, duur van uw vlucht, en duur van uw vertraging(en). Bovenstaande hulpmiddelen helpen passagiers om onnodige administratieve bezigheden te vermijden. Door het invoeren van uw vluchtgegevens wordt er automatisch berekend welke compensatie voor u van toepassing is.