Een vakantie naar Mallorca

Mallorca is een onderdeel van de Balearen. Dit is een groep met eilanden die onder Spanje vallen. Mallorca is het grootste eiland uit de groep met meer dan 3600 m2 aan oppervlakte. De hoofdstad is Palma de Mallorca en de meest voorkomende taal is Catalaans.

Eeuwenlang werd Mallorca belaagd door verschillende volken zoals de Carthagers, Romeinen, Byzantijnen, Vandalen en de Moren. Deze volken hebben dit jarenlang als hun thuis beschouwd. In de 13e eeuw was het eindelijk weer in Spaanse handen, maar dit duurde niet voor lang. De Arabieren hebben lang het eiland in bezit kunnen houden, totdat het in de eind 13e eeuw een zelfstandig koninkrijk werd. Het is zeer lang een zelfstandig koninkrijk geweest tot in 1983. Toen werd het uitgeroepen tot een autonome staat.

De cultuur is het beste te bewonderen in de hoofdstad. In het Almudaine Paleis is de prachtige Moorse architectuur te bewonderen, maar hier blijft het niet bij. In het Gotische klooster van Fransiscus kan er nog meer oude architectuur bewonderd worden. Dit klooster stamt af uit de 14e eeuw. Tevens zijn er genoeg musea en andere bezienswaardigheden te bewonderen in Mallorca. Bezoek ook eens het Es Baluard Museum, het castell de Bellver fort, het kunstcentrum Fundacio la Caixa, de kathedraal La Seu of de Grotten van Genova. Ook als je niet van musea houdt is er dus genoeg te bewonderen op dit eiland.

Naast de bezienswaardigheden is de natuur ook prachtig hier.  Veel steile rotsformaties, kuststroken en diepe ravijnen zijn te vinden in Mallorca. Ook zijn er hoge bergen te vinden in het gebied, zoals het Tramontana-gebergte die een hoogte van 1445 meter bevat. Kortom: bezoek dat eiland! Een vakantie Spanje Mallorca is écht de moeite waard. Je bent een weer een ervaring rijker en je zal geen spijt krijgen van een vakantie in Spanje!