Turkije vakantie naar de wonderschone Turkse kust van Antalya

Genieten aan de wonderschone Turkse kust van Antalya met een Turkije vakantie. Turkije heeft een hele mooie kustlijn en aan de Turkse kust kan er echt genoten worden van een zonvakantie. Een bekende streek waar heel veel toeristen naar toe op vakantie gaan is Antalya. Deze streek en de badplaats Antalya is gelegen aan de Turkse Riviera en aan de voet van het Taurusgebergte. Bij Antalya bevinden zich twee voortreffelijke stranden waar het optimaal genieten is. Dan hebben wij het over het Konyaalti strand en het Mermeli strand. De stranden bestaan voornamelijk uit kiezels, maar dat mag de pret niet drukken in deze geweldige omgeving.

Het is wel verstandig om bij deze stranden waterschoenen te dragen. Omdat de ondergrond extreem warm kan zijn en door de vele kiezels die er liggen. Beide stranden beschikken over goede faciliteiten, er zijn genoeg eetgelegenheden, bars en strandtenten te vinden. Waarbij ook de ligbedden en de parasols te huur zijn. De stranden zijn allebei heel schoon en goed onderhouden. En langs het drie kilometer lange strand is altijd meer dan genoeg te beleven. Antalya heeft meer dan voldoende accommodaties en bijna alle accommodaties werken volgens de populaire all inclusive formule. In 2013 zijn er al veel all inclusive vakanties naar Turkije geboekt.

Turkije vakantie? Antalya meer dan alleen een prachtig strand

Antalya is ook gezegend met een prachtige flora, hiervoor moet er iets verder het land ingetrokken worden richtig het Taurusgebergte. Hier kunnen exotische bloemen en planten gezien worden en hier ligt ook het mooie Ataturkpark. Antalya heeft ook een hele mooie stadskern met zowel een nieuw centrum als een oud centrum. Het oude centrum van Antalya heeft heel veel leuke toeristische winkels. Waar je naar binnen wordt gehaald om alstublieft wat leuks te kopen voor het thuisfront.

Niet te vergeten zijn de talloze “nep” kleding winkels waar extreem goedkoop merk kleding gekocht kan worden. In het nieuwe centrum zijn grote kleding winkels te vinden van grote warenhuizen. Hier is de kleding wel echt en dat is meteen te zien aan de prijzen die betaald moeten worden voor de kleding. Antalya is een perfecte bestemming voor zowel jong als oud om er een zonvakantie te houden op basis van all inclusive.