Spanje is het land van zon, zee, strand en cultuur

Een vakantie naar Spanje, even heerlijk naar de zon. Maar Spanje is uitermate ook geschikt om een flinke dosis cultuur te snuiven. Er zijn genoeg plaatsen in Spanje die de moeite waard zijn om te bezoeken. De keuze ligt bij jou! Een plaats die echt aan te raden is, is onder andere het eiland Mallorca. Mallorca staat bekend om haar mooie stranden, de knusse dorpjes maar ook het uitgaansleven is zeker bruisend te noemen. Daarnaast kunnen de cultuurliefhebbers ook absoluut hun draai vinden op dit eiland. Er staan genoeg interessante bezienswaardigheden die bewonderd kunnen worden.

De hoofdstad van Spanje, Madrid

Daarnaast is de hoofdstad van Spanje, Madrid, ook een stad die zeker aan te raden is. Deze wereldstad bevat genoeg bezienswaardigheden voor de liefhebbers onder ons. Museums en kerken en kathedralen zijn overal te vinden. Leuk voor je vakantiekiekjes. Ook Barcelona scoort hoog in het lijstje van populaire steden van Spanje. Dit is een stad die veel te bieden heeft. Zon, zee strand maar ook veel cultuur en natuurlijk voor de voetbalfanaten: het stadion van FC Barcelona.

Voor het verblijf in deze steden hoef je je trouwens geen zorgen te maken. Er zijn verschillende hotels en appartementen waaruit je kan kiezen. Zo zijn er hele goedkope maar heb je ook hele dure. Natuurlijk heb je ook de keuze om een gemiddelde hotel te nemen die nog wel betaalbaar is en past in het profiel van ‘voordelig op vakantie’.

Om deze Spaanse zonvakantie zo goed mogelijk te laten verlopen is het handig om van te voren al wat informatie te verzamelen over de plaatsen die je wilt gaan bezoeken. Daarbij zijn tips en ideeën voor vakantie Spanje natuurlijk altijd welkom. Zo kan je aan vrienden en familie die al eerder in Spanje zijn geweest vragen wat echt de moeite waard is om te bezoeken. Maar door het kijken op het internet word je ook al stukken wijzer. Dus vraag eens rond, kijk eens goed op internet en voor je het weet zit je misschien al op een van die mooie Spaanse stranden.