Reizen in Zambia of de Seychellen

Afrika. Een continent vol avontuur. Een tal van landen met elk hun eigen karakteristiek. Twee geweldige landen zijn Zambia en de Seychellen. Als jij een keer naar Afrika wilt reizen, zijn deze twee landen misschien wel een aanrader voor je.

Zambia is rijk aan moerassen, natuurparken en wouden. Deze zijn verspreid over het hele land. De mooie natuur zal niet aan je ogen ontsnappen in Zambia. In de natuurparken zal je naast het groen ook veel wilde dieren tegenkomen. Nijlpaarden, olifanten en giraffes zijn geen uitzondering in Zambia. Een safari Zambia is dus niet moeilijk te vinden. Ook is dit land de trotse eigenaar van de breedste watervallen ter wereld: de Victoriawatervallen. Deze liggen op de grens van Zambia en Zimbabwe. Verder kent Zambia een tropisch klimaat. De temperatuur loopt op tot 35 graden en het is slim om niet in de warmere periodes te verblijven in Zambia. In mei, juni, juli en augustus is de temperatuur iets gedaald en is het beter vol te houden.

Meer zin in een ontspannende vakantie? Dan zijn de Seychellen eerder iets voor jou. Je kunt hier heerlijk genieten aan de witte stranden en blauwe zee. Reizen Seychellen is wel ingesteld op luxe, maar hier zullen de meeste mensen geen problemen mee hebben. De Seychellen zijn namelijk een verzameling van eilanden waar vooral de rijkere toeristen graag heengaan. Er zijn mogelijkheden om de snorkelen of te duiken. De tropische vissen en het prachtige koraalrif zullen je niet teleur stellen. Niet alleen in het water kun je je kostelijk vermaken. Op het eiland kun je genieten van granieten kliffen en tropische regenwouden. Een prachtig uitzicht. De temperatuur ligt het gehele jaar door rond de 25 graden, maar het land kent wel regenseizoenen. Het is daarom verstandig om er te verblijven in de maanden juli, augustus en september. Zo ontwijk je het natte regenseizoen.